Hej Olli, berätta om vad du gör på Lantmännen!
Som Chief Operating Officer (COO) ligger mycket fokus nu på att stödja den pågående transformationen vi genomgår på Cerealia. Detta inkluderar bland annat att etablera en operationell excellensfunktion som fokuserar på ständiga förbättringar samt kontinuerligt arbeta med hållbarhet. Denna transformation ger nya sätt att vara ledare. Tack vare min erfarenhet på Unibake tillför jag en gedigen kunskap om standardisering och struktur, vilket är ett bra stöd i detta arbete.

Det är en spännande tid att arbeta med hållbarhet inom livsmedelssektorn. Världen förändras, klimatet skiftar, befolkningen växer och vi måste ändra på vilka sätt vi påverkar. Sättet Cerealia arbetar med hållbarhet skiljer oss från konkurrenterna och vi kommer att fortsätta att bygga vidare på vår unika värdekedja jord-till-bord .

Lantmännen beskrivs bäst som värdeledd, professionell och en ledare inom hållbarhet.

Vad behövs för att bli framgångsrik i din roll som COO?
För att ta sig an denna roll behöver du förstå de industriella processerna i spannmålsvärdekedjan, ha kunskap om kostnadseffektivitet och ha ögonen öppna för ständiga förbättringar. Som ett team och som människor bör vi alltid sträva efter att vara lite bättre än vad vi var igår. Detta kräver att vi är innovativa, men också ödmjuka, eftersom vi är i en bransch med en lång tradition som vi vill föra in till framtiden.

Vad betyder våra värderingar öppenhet, helhetssyn och handlingskraft för dig?
Jag försöker använda det varje dag, och jag låter inte mina teammedlemmar glömma det. Jag tror att bra team bygger på bra värderingar.

Vilka är dina bästa tips till andra som vill göra karriär inom Lantmännen?
De bästa teamen bygger på mångfald, så börja med att vara dig själv och nyfiken på andra. Ta din plats genom att vara aktiv, håll inte tillbaka med att berätta om vad du tänker eller känner. Senare kommer du att göra ett positivt intryck genom att ta ägandeskap över ditt arbete, nätverka och arbeta enligt våra värderingar. Om du är öppen för det, visa din vilja till mobilitet eftersom det uppfattas som att du är förväntansfull till att lära känna andra kulturer.