Göran Pettersson

Hej!
Nu när den här coronaperioden snart är över ska vi presentera distriktsstyrelse Höglandet, och först ut är jag. Jag heter Göran Pettersson, bor i byn Drömminge utanför Värnamo. 

Jag, min bror Lasse, Felicia och Mahmoud jobbar heltid på gården, och min fru Kinna jobbar halvtid hemma. Fokus på gården är korna, vi har ca 165 mjölkande kor med hjälp av 3 nya WMS 300, alltså ca 55 kor per robot. Växtodling inriktas på grovfoder, vi kör även en del borta. Vi har valt bortakörning och rätt många kor för att få en arbetsplats med anställda vilket gör oss mindre sårbara. Det blir lite roligare då både nuvarande samt tidigare anställda gör vårt liv rikare här på gården och det ger oss större flexibilitet.
Min funktion i styrelsen är att kalla till möte och att hålla lite ordning, alltså ordförande för gruppen.
Varför vill man engagera sig under kooperationens krona? Jo, Lantmännen är viktigt för bönder - inte bara för att få återbäring utan framförallt för att konkurrensutsätta de andra leverantörerna av maskiner och förnödenheter.
Min fritid , familjen Kinna,Josef och August som naturligtvis är viktiga, jag åker gärna skidor neråt men uppskattar toppstugan mest ,har lite engagemang och stort hjärta för missionskyrkan i Bor samt LRF på lokal lokalnivå.
På Spotify går just nu Lantmännens poddradio, gammal goding Toto samt Tigleth Malkey som livscoach.
Hälsningar från Göran i Drömminge