Aktuellt i Västra Sverige

Aktuellt i Västra Sverige

Höstmöten den 7 november - En inspirationsdag med tillhörande mat och prat


Dag eller kvällstid, välj det som passar bäst:
• Borås - Quality Hotel Grand. Hallbergsplatsen 3, kl. 12:00 • Uddevalla - Alex Gastronomi Riverside, kl. 18:00

Mathias Jonsson från Ogestad/Hyllela/Gamleby kommer och berättar om resan från 45 kor på en gård till 3000 djur på två gårdar inom loppet av 25 år. Vi får bland annat höra om vad som har drivit utvecklingen i Mathias och hans två bröders framgångsrika företagsbyggande. Vilka farthinder har man kört på längs vägen och hur ser vägen ut framåt?
Tankar och strategier för växtodling, foderförsörjning och personal/kompetensförsörjning kommer vi också att få möjlighet att diskutera med Mathias. Förutom mjölkproduktionen bedriver Mathias och hans bröder även en embryoverksamhet vilken vi också får en inblick i.
Förutom resan med bröderna Jonsson kommer ni att få möjlighet att träffa medarbetare från Lantbruk och Maskin.
Vi behöver din anmälan senast måndag 4 nov.


Ordföranden har ordet


Återigen är det då höst och mötestider. Vi i distriktsstyrelsen börjar redan på våren planera och fundera över innehållet på höstmötet. Vad medlemmarna kan tänkas vilja ta del av förutom den vanliga Lantmänneninformationen?
Vi tror att när någon som berättar om sin verksamhet och resan med det egna företaget är det intressant och ska locka. Det blir lite som ett gårdsbesök fast i en möteslokal och det kan väl vara nog så bra en mörk höstkväll. Riktigt spännande blir det att lyssna på hur man tänker och planerar när man har nästan 3000 djur. Läste i en tidningsintervju att journalisten
frågar Mathias om bra tips, och han svarar: Ha inte för många principer.
Vad menar han med det egentligen? Och hur tänker man i företaget om det oundvikliga och högaktuella ämnet miljö och hållbarhet? Säkert blir det fler funderingar så missa inte detta tillfälle till ett intressant möte och trevlig samvaro.
Efter önskemål ifrån medlemmar har vi förlagt ett utav mötena på dagtid, för att kunna göra kvällspasset hemma hos djuren på kvällen också.
Välkomna!
Ordförande Nina Svensson