Nyheter Jämtland

Välkommen på vår digitala distriktsstämma den 17 mars kl.10.00.
Läs mer och anmäl dig här

 


 

Ordförande har ordet

Vilken vår !!

På Jämtlands nationaldag den 12 Mars så valdes jag till ordförande här i Jämtland.
Det är ett uppdrag som jag tackade ja till med stor ödmjukhet, inför den stora uppgiften. Vår distriktsstämma var även en utav dom sista som hölls fysiskt, för det var precis i början på Corona covid 19 pandemin.
Efter det så har ingenting varit sig likt längre folk går runt och är rädda för att bli smittade, man sitter isolerade för att med rädslan för att någon när och kär ska bli smittad. För min egen del så kom detta mitt under våra kalvningar så jag hade min karantän i Fjöse.
Men man brukar säga att ur det onda kommer det alltid något gott. Det får vi verkligen hoppas denna gång!
Något som redan kan ses som ett tecken på det goda är att Svensken har fått upp ögonen för att vi måste höja vår själv försörjande grad på mat här i landet. Så att vara bonde är ett framtidsyrke, för mat det behöver alla äta.
I höst var det även meningen att det skulle hållas den 5:e Lycksele träffen något som vi nu har lagt på is fram tills nästa höst. Definitivt svar på detta kommer att komma ut under hösten när vi vet hur allt är ikring Covid 19
Jag tänkte även nämna några små ord om vem jag är. Pär Eriksson heter jag och har en familj med sambo och två barn. Hemma på gården har vi Angus både röda och svarta. Min telefon är alltid i fickan så tveka inte att höra av er om ni har något ni vill diskutera om.
Sist men inte minst så vill jag än en gång tacka Marie-Louise Åhsell för hennes otroliga engagemang som hon har haft inom Lantmännen under hennes alla år.
Nu får vi hoppas på en bra och fin sommar med mycket fina skördar.

Ma råkes / Pär