Stjärnstallet Grevlundagården väljer svensktillverkat foder från Lantmännen

2020, Nyheter

Lantmännen KRAFFT blir ny samarbetspartner till det framgångsrika hoppstallet Grevlundagården som ägs av OS-medaljören Peder Fredricsson och Lisen Bratt Fredricsson. Valet av foderleverantör baseras på stallets önskan om att arbeta med ett kvalitetsfoder producerat av råvaror från svenska bönder.

Det framgångsrika stallet Grevlundagården från Kivik ägs och drivs av OS-silvermedaljören Peder Fredricson och Lisen Bratt Fredricsson. När stallet sökte ett kvalitetsfoder som huvudsakligen var svenskproducerat med svenska råvaror föll valet på KRAFFT.

- KRAFFT har lång och gedigen kunskap, brett sortiment och erfarenhet av kvalitetsfoder för hästar på olika nivåer. Att värna om miljön genom medvetna val är något vi lägger fokus på, säger Lisen Bratt Fredricson på Grevlundagården.

Att Lantmännen ägs av svenska bönder gjorde enligt hoppryttaren valet än lättare.

- Vi gillar tanken med kretsloppet där man har kontroll i hela kedjan från frö till färdig produkt och där majoriteten av råvarorna kommer från svenska bönder, fortsätter Lisen.

Miljö- och hållbarhet är ett starkt fokus för Lantmännen och så även för Grevlundagården. Kvalitet, miljö- och hållbarhetsaspekterna blir allt viktigare för kunderna, menar Sandra Hodik som är vd på Lantmännen KRAFFT.

- Det är verkligen roligt att Grevlundagården vill fokusera på dessa frågor. Vi är stolta över att Grevlundagården/Fredricson show jumping väljer oss som foderleverantör, säger Sandra Hodik.

Läs hela nyheten (du skickas vidare till Lantmännen KRAFFT)