Moderaternas miljöpolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard besöker Lantmännen Agroetanol

Pressmeddelanden, 2018

Den 7 februari besöker Maria Malmer Stenergard (M) Lantmännen Agroetanol i Norrköping. I samband med visiten bjuds media in till samtal och att delta i rundvisningen på anläggningen.

Maria Malmer Stenergard (M) är riksdagsledamot samt ledamot i Miljö- och jordbruksutskottet. Onsdagen den 7 februari klockan 10:00-12:00 tar Lantmännen emot Malmer Stenergard i sin anläggning i Norrköping.

– Vi ser fram emot att välkomna Maria Malmer Stenergard till Lantmännen Agroetanol för att visa upp Nordens största bioraffinaderi och diskutera vikten av bra styrmedel för svenska biodrivmedel, säger Alarik Sandrup, näringspolitisk chef på Lantmännen.

I Lantmännen Agroetanols anläggning i Norrköping raffineras spannmål och restprodukter till tre huvudprodukter – etanol, protein och koldioxid – som i sin tur förädlas till hållbara produkter såsom biodrivmedel, djurfoder och kolsyra. 

I samband med besöket bjuds media in att delta i rundvisningen på anläggningen, samt till intervjuer med Maria Malmer Stenergard och representanter för Lantmännen. Meddela gärna din närvaro i förhand till Lantmännens pressavdelning (kontaktuppgifter nedan), välkomna!

Tid: Onsdag 7 februari 2018, klockan 10:00-12:00
Plats: Lantmännen Agroetanol, Hanholmsvägen 69, 602 38 Norrköping
Möt: Maria Malmer Stenergard (Riksdagsledamot, M), Alarik Sandrup (näringspolitisk chef Lantmännen), Jan Mauritzson (vd Lantmännen Agroetanol)

För mer information, kontakta: 

Alarik Sandrup, näringspolitisk chef Lantmännen
Tel: 0706 02 87 80
E-post: alarik.sandrup@lantmannen.com

Lantmännens pressjour
Tel: 010 556 88 00
E-post: press@lantmannen.com

Foto: Riksdagen

Ladda ned filer här