Ny vd till Lantmännen Maskin

2017, Nyheter

För fem år sedan fick Jonas Arvidsson uppdraget att som vd utveckla Lantmännen Maskins verksamhet till nästa nivå. Uppdraget var tydligt, omfattande och utmanande – att i en hårt konkurrensutsatt och svag bransch vända och anpassa företaget till att möta den nya marknaden.

– Nu, fem år senare, kan vi konstatera att Jonas har skapat en stark organisation där människor trivs och där relationerna till ägare och kunder förbättrats. Under Jonas ledning har priser på maskiner och reservdelar förhandlats och är nu i linje med europeisk nivå, vilket medfört en stor besparing för svenska lantbrukare, säger divisionschef Elisabeth Ringdahl.

Ett långsiktigt, stabilt och väl fungerande partnerskap med bolagets huvudleverantörer har etablerats. Reservdelar och service har fått stärkt fokus och utvecklats till en lönsam affär med hög tillväxt. Lantmännen Maskin har också framgångsrikt strukturerat om och expanderat det skandinaviska centrallagret. Med fördubblad kapacitet, ny teknik och nya tjänster (t. ex. 3PL) är lagret i dag en mycket viktig resurs för svenskt lantbruk. Vi är därmed överens om att Jonas uppdrag är slutfört och han har antagit en ny utmaning.

En ny vd är rekryterad och presenteras i slutet av september. Marknadsdirektör Anders Fridlund tar nu rollen som tillförordnad vd fram tills den nya vd:n är på plats.

För mer information, kontakta:

Anita Asklund, HR- och kommunikationsdirektör Division Lantbruk
Tel: 010 556 01 15
E-post: anita.asklund@lantmannen.com 

Elisabeth Ringdahl, divisionschef Lantbruk
Tel: 010 556 38 39
E-post: elisabeth.ringdahl@lantmannen.com

Lantmännens Pressjour
Tel: 0730 46 58 00
E-post: press@lantmannen.com