Werner Devinck ny vd för Lantmännen Unibake

Pressmeddelanden, 2014

Werner Devinck har utsetts till vd för Lantmännens internationella bageriverksamhet, Lantmännen Unibake. Werner Devinck har sedan oktober 2013 varit tillförordnad vd, och tillträder nu rollen permanent från och med den 21 maj. Lantmännen Unibake är Nordeuropas största tillverkare av fryst och bakeoff bröd med kunder över hela världen.

– Det är glädjande att Werner stannar kvar som vd för Lantmännen Unibake och fortsätter att leda det förändringsarbete som inletts för lönsam tillväxt inom bolaget. Werner har som tillförordnad vd framgångsrikt drivit arbetet med bolagets nya strategi och genomfört kraftfulla operativa förbättringar i verksamheten, säger Per Olof Nyman, Lantmännens vd och koncernchef.

Lantmännen Unibake har 23 bagerier i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Polen, Belgien, Tyskland, Ryssland, Storbritannien, Ungern och USA. Den årliga omsättningen är 780 miljoner euro och företaget har 3 700 anställda i 18 länder.

Lantmännen Unibake har stor expertis inom frysta och färska bakprodukter för storkök och detaljhandel. Företaget har även ett brett sortiment av bröd, snabbmatsprodukter, danska wienerbröd och croissanter. Företagets egna varumärken är bland annat Schulstad Bakery Solution, Korvbrödsbagarn, Pastridor och Hatting.

– Jag är mycket glad över att fortsätta som vd för Lantmännen Unibake. Vårt företag har en enorm potential, och det känns extra bra att få arbeta vidare med våra planer tillsammans med alla passionerade och kompetenta medarbetare som finns inom Unibake, säger Werner Devinck.

Lantmännen Unibake ägs av Lantmännenkoncernen. Med kunden i fokus utvecklar och förädlar Lantmännen åkermarkens resurser på ett ansvarsfullt sätt från jord till bord. Vi agerar på en internationell marknad där Sverige utgör basen för våra verksamheter.

För mer information:
Per Olof Nyman, vd och koncernchef Lantmännen tel: +46706574247
Werner Devinck, vd Lantmännen Unibake tel: +447880201365