Lantmännen öppnar fyra nya spannmålsmottagningar

Pressmeddelanden, 2014

Lantmännen Lantbruk stärker sin lokala närvaro genom att öppna ytterligare fyra spannmålsmottagningar. Lagom till skörd öppnar nya mottagningsplatser i Karpalund, Staffanstorp, Vara och Vårgårda.

Lantmännen har redan flest spannmålsmottagningar i Sverige och inför skörden 2014 utökas de 38 mottagningsplatserna med ytterligare fyra. De nya mottagningsplatserna kommer att öppnas i Karpalund utanför Kristianstad, Staffanstorp, Vara och Vårgårda. Syftet med satsningarna i de nya mottagningarna är att öka tillgängligheten för lantbrukarna.

- Spannmålsaffären är både central och viktig i Lantmännen, inte minst för vår foderaffär. Vi vill öka vår handel med spannmål och det är därför viktigt för oss att vara en stor och serviceinriktad aktör. Förra årets nyöppningar i Grästorp, Falköping och Fjärdhundra togs emot väl och vi fortsätter nu på den inslagna vägen. Vi räknar med att våra nya mottagningar ökar både förutsättningarna och viljan att leverera spannmål till oss, säger Johan Andersson, divisionschef Lantmännen Lantbruk.

Två mottagningsplatser flyttar
I samband med skörden flyttas också två befintliga spannmålsmottagningar. Mottagningen i Ingelstad ersätts av mottagning i Uråsa utanför Växjö. Mottagningen i Eslöv flyttar inom staden till FLEXILAST, tidigare Lastbilcentralens område.

- Jag hoppas på ett positivt mottagande av våra nyöppningar, vi vill öka vår handel med spannmål och då är det viktigt att vara nära våra lantbrukare. Lantbrukarna ska veta att vi vill göra affärer med dem. Ju enklare vi kan göra det för dem desto större är möjligheten att de levererar sin spannmål till oss, avslutar Johan. 

De grödor som tas emot på respektive mottagning är:

Karpalund (Kristianstad): Höstvete foder, Höstvete stärkelse, Foderkorn, Maltkorn (Propino & Tipple), Råg, Oljeväxter

Staffanstorp: Höstvete kvarn (Julius, Ellvis, Kranich), Maltkorn (Propino & Quench), Vårvete, Oljeväxter.

Vara: Höstvete kvarn, Foderkorn, Maltkorn (Tipple), Foderhavre, Grynhavre (Kerstin), Oljeväxter.

Vårgårda: Höstvete kvarn, Foderkorn, Maltkorn (Tipple), Foderhavre, Grynhavre (Kerstin)