GoGreens nya grytbaser har smaker från världens alla hörn - spännande produkter utan tillsatt salt

Pressmeddelanden, 2014

GoGreen har receptet till vad många trodde var en omöjlighet; goda grytbaser helt utan salt. Inspirationen till de nya grytbaserna har hämtats från resor runtom i världen. Grytbaserna finns i fem smaker; Texas Stew, Mexican Chili, Moroccan Tajine, Indian Masala och Thai Curry.

Med GoGreens grytbaser erbjuds färdiga grytor på 5 minuter. Produkterna är vegetariska och naturligt mjölk- och laktosfria. Det går utmärkt att tillsätta kyckling, kött eller fisk efter tycke, men också att äta dem precis som de är. Med hjälp av en revolutionerande saltfri buljong och nya tillagningsmetoder har GoGreen tagit fram grytbaser som bevarar grönsakerna och baljväxternas naturliga fräschhet, och ger hemmakocken möjlighet att själv bestämma saltnivån.

Bakom de saltfria grytbaserna står bland andra GoGreens egen kock Anders "Ankan" Lindén.

– Poängen är att låta människor själva lägga saltribban och bestämma om de vill addera något till sin gryta. Diskussionen om riskerna med salt har varit intensiv det senaste året och det födde min nyfikenhet att experimentera med saltfritt. På det här sättet ökar vi valfriheten och möjligheten till variation, säger Anders.

Variation är något annat som GoGreen tagit fasta på. Bland annat är förpackningarna till grytbaserna fyllda med serveringstips och GoGreens hemsida, www.gogreen.se, fylld med recept på passande tillbehör och toppings. Med lanseringen av grytbaserna blir GoGreen först i Sverige att erbjuda en saltfri grytbas i livsmedelsbutiker.

– Vi på GoGreen är verkligen stolta över grytbaserna och möjligheten att bjuda på inspiration, recept på tillbehör och smaker från hela världen. Vi strävar hela tiden efter att inspirera till mer hälsosam och grönare mat i de svenska köken och det här är ett stort steg för oss, säger Per Holgård, Nordisk Produktchef på GoGreen.

För mer information kontakta gärna:
Per Holgård
Nordisk Produktchef på GoGreen
per.holgard@lantmannen.com
Tel: 0722120185