Lantmännen Lantbruk öppnar tre nya spannmålsmottagningar

Pressmeddelanden, 2013

Lagom till årets skörd öppnar Lantmännen nya spannmålsmottagningar i Grästorp, Falköping (Viken) och Fjärdhundra. Med satsningen ökar Lantmännen ytterligare sin lokala närvaro i flera betydelsefulla och lantbrukstäta områden.

Lantmännen är redan tidigare den verksamhet som har flest spannmålsmottagningar i Sverige. Efter öppningen av de tre nya anläggningarna i Grästorp, Falköping och Fjärdhundra kommer 39 mottagningsplatser finnas runt om i landet. Satsningen på ytterligare anläggningar görs för att öka tillgängligheten för spannmålsleverantörerna i Västsverige och Mälardalen.

-   För andra året i rad öppnar vi nya spannmålsmottagningar. Spannmål är viktigt för oss och vi vill finnas lokalt där våra kunder och spannmålsleverantörer finns. Med den här satsningen skapar vi fler valmöjligheter för våra leverantörer och hoppas kunna köpa in ännu mer spannmål från lantbrukarna i Västsverige och Mälardalen, säger Charlotte Elander, chef för segment spannmålsinköp, Lantmännen Lantbruk

De nya spannmålsmottagningarna kommer att hålla öppet mellan den 1 augusti och 15 oktober. De grödor som kommer tas emot på anläggningarna är vete, korn, havre och oljeväxter.