Träffa en bonde i matbutiken

Pressmeddelanden, 2012

Nu startar ”Haute Cuisine på bönders vis”, där konsumenter kan träffa Lantmännens ägare, svenska lantbrukare, i sin lokala matbutik. Lantmännen kommer finnas på plats för att ge tips och information om råvaror och säsong. På cirka fyrtio orter runt om i landet kommer konsumenter även ha chans att ställa frågor till lantbrukare på plats i butiken om deras vardag och arbete med att bruka jorden.

I somras undersökte Lantmännen hur många som handlade mat i säsong och det visade sig att kanske inte alla vet när det är säsong för vad. Bland konsumenter finns intresse av att få veta var maten kommer ifrån och hur den har producerats, vilket gör att vi på Lantmännen hoppas att lantbrukarnas närvaro i butiken kommer att vara uppskattad. I butiken kommer vi även att laga upp mat med Lantmännens produkter och dela ut receptfoldrar med säsongsanpassade rätter.

Det ska bli kul att vara där folk handlar sin mat och svara på frågor och ge dem en bättre bild av vad vi lantbrukare gör. Ibland känns det som att det är ett lite för långt avstånd mellan oss producenter och konsumenter, säger Nina Svensson, lantbrukare från Munkedal.

http://lantmannen.se/aktiviteter/Pa-bonders-vis/Orter-och-datum-for-bonder-i-butik/ hittar du mer information kring i vilken butik och när vilken bonde finns på plats.

Många recept i säsong finns alltid på: www.lantmannen.se/recept/

Lantmännen delar ut kombinerad säsongs- och parkeringsskiva
I samband med smakprover i butikerna kommer vi även dela ut vår P-skiva. Lantmännen har tagit fram en kombinerad säsongs- och parkeringsskiva som gör det enkelt att snurra fram de matvaror som har säsong olika månader på året. Säsongsskivan är godkänd av Vägverket och är 100% klimatkompenserad. P-skivan finns att beställa på: www.lantmannen.se/aktiviteter/P-skiva/

För mer information kontakta gärna:
Jenny Svederman, presschef, Lantmännen + 46 8 70 87 42 34

Pressmaterial och bilder:
www.lantmannen.com Press och media

Undersökning om mat i säsong:
http://lantmannen.com/sv/press-media/Pressmaterial/Dokument-undersokningar-och-rapporter/ 

Bildbanken:
Sökord: pabondersvis