Lantmännens spannmålspriser i mobilen

Pressmeddelanden, 2012

Idag lanserar Lantmännen Lantbruk den nya spannmåls-appen ”Skörda”. Med hjälp av applikationen kan lantbrukare snabbt och enkelt få information om Lantmännen Lantbruks spannmålspriser direkt i mobilen.

De flesta lantbrukare har idag med sig sin mobiltelefon ute på fältet. Målet har därför varit att skapa ett enkelt och användbart verktyg som innehåller den information som många lantbrukskunder dagligen efterfrågar.

– Vi vill vara närvarande hos våra kunder och leverantörer och erbjuda dem användbara tjänster. Appen visar på ett enkelt sätt dagligen uppdaterade spannmåls- och oljeväxtspriser för både spot- och termin. Dessutom kan lantbrukaren lätt hitta kontaktuppgifter till sin säljare, berättar Charlotte Elander, segmentschef för spannmål på Lantmännen Lantbruk.

Genom ett par klick på mobiltelefonen får kunderna tillgång till priser för det prisområde han eller hon tillhör.

– Spannmålsmarknaden är rörlig och många följer spannmålspriset dagligen. Genom att öka tillgängligheten och erbjuda våra priser i mobilen hoppas vi kunna underlätta arbetet för våra kunder. Tillgängligheten ökar och planer finns på att utveckla appen ytterligare för att underlätta lantbrukarens vardag, säger Charlotte Elander, segmentschef för spannmål på Lantmännen Lantbruk.

Den nya applikationen lanseras officiellt under Borgeby Fältdagar, en av landets största lantbruksmässor. Appen är gratis, men kräver inloggning. Den kan laddas ner via Google Play och inom kort också från Apple Store.

Ladda ned filer här