GoGreen är rädd om maten – lanserar mindre förpackningar

Pressmeddelanden, 2012

En förpackning som går åt på en gång och kostar under en tia. GoGreen har lyssnat på konsumenterna och minskar förpackningsstorleken på sitt naturella sortiment. Nu är det slut på halvtomma förpackningar i kylskåpet.

GoGreen minskar nu förpackningsstorleken från 380 gram till 285 gram för att göra det lättare för konsumenten att vara rädd om maten, göra mer av det som handlats hem och på så sätt undvika matsvinn.

– I vår kontakt med konsumenterna har vi fått höra att förpackningarna är för stora och att det många gånger blir bönor över eftersom man inte tillagar eller använder hela förpackningen på samma gång. Vi har lyssnat på konsumenternas åsikter och därför har vi nu minskat storleken på kartongerna, säger Kristin Marmsjö, produktchef GoGreen.

De produkter som bytt förpackningsstorlek är Ekologiska Kikärter, Ekologiska Kidneybönor, Ekologisk Bönmix, Ekologiska stora vita bönor, Röda linser, Gröna linser och Svarta bönor.

– Ur näringssynpunkt är bönor och linser ett perfekt alternativ om du vill äta mer protein. Baljväxter är dessutom fettsnåla men fullproppade med viktiga näringsämnen såsom långsamma kolhydrater, fiber och flera vitaminer och mineraler. Ett bra tips för att äta mer bönor och linser och samtidigt variera vardagsmiddagen är att tillsätta röda linser i köttfärssåsen, säger Kristin Marmsjö.

Den nya förpackningen på 285 gram kostar 9,50–9,90 kronor st och finns nu i butik.

Bilder på produkterna för fri publicering finns att ladda ner från vår bildbank:
http://online.opv.se/
Användarnamn: reklam
Lösenord: rb1aaa
Du finner bilden under kategorin Specerier/GoGreen.

För frågor kontakta gärna:
Kristin Marmsjö, produktchef GoGreen, kristin.marmsjo@lantmannen.com, tel: 070-687 47 88

Köttfärssås med röda linser

 Ingredienser
4 portioner

400 g köttfärs
1 paket GoGreen Röda linser Ready To Serve
1 burk hela tomater
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
1 dl vatten
1 msk olja
2 msk vinäger
1 tsk oregano
salt och peppar
300 gram spagetti

Tillagning
Skala och finhacka lök och vitlök och fräs i olja i en större kastrull/panna. Smula ner köttfärsen och låt den brynas. När löken och köttfärsen har blivit genomstekt, häll på tomater samt vatten. Häll i GoGreen Röda linser och oregano och låt småkoka under lock i 10-15 minuter. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Koka spagetti enligt anvisningarna på paketet, blanda med såsen och servera med nyriven parmesansost och svartpeppar.