Storskaligt växthusprojekt i Norrköping för att minska koldioxidutsläpp

Pressmeddelanden, 2011

Norrköpings kommun och Lantmännen Agroetanol har gemensamt beslutat att undersöka möjligheten att driva flera stora växthus på Händelö, nära Norrköping

En förstudie startas för att undersöka de ekonomiska möjligheterna att driva växthusen. Satsningen beräknar generera ett femtiotal arbetstillfällen i Norrköpings kommun.

- Detta samarbete är mycket positivt för Norrköping. Etableringen skapar både arbetstillfällen och förstärker Norrköpings position inom miljöteknikområdet, säger Eva Andersson (S) 1:e vice ordförande kommunstyrelsen Norrköping.

Förstudien beräknas vara avslutad efter sommaren. Därefter kommer man gemensamt att starta dialog med andra aktörer som är intresserade av att bedriva växthusodling.

Bild på Bengt Olof Johansson, Lantmännen Agroetanols vd finns att laddda ner på www.lantmannen.com Press och Media Pressbilder

 För ytterligare information, vänligen kontakta:

Bengt-Olof Johansson, vd Lantmännen Agroetanol AB

Mobil: 070-217 69 89

Eva Andersson (S), Norrköpings kommun

Tfn: 073-020 10 57

Fakta/Lantmännen Agroetanol

Lantmännen Agroetanol är Sveriges enda storskaliga tillverkare och leverantör av drivmedelsetanol. Etanolen tillverkas av spannmål av foderkvalitet, främst vete. Anläggningen i Norrköping har en årlig produktionskapacitet på cirka 200 miljoner liter etanol, men även cirka 175 000 ton proteinfoder som tillverkas av biprodukten drank. Kunder är de stora oljebolagen, som framför allt använder etanolen till låginblandning (5%) i 95-oktanig bensin.

Ladda ned filer här