Nya numret av Farm - en hyllning till jorden

Pressmeddelanden, 2011

Visste du att utan bin kan jordens kretslopp kollapsa och en tredjedel av maten vi konsumerar försvinna? Eller att en vattenormbunke vid namn Azolla kan fungera som snabbmat, förhindra malaria och leda vägen ut i rymden? Läs mer om bidöden, Azolla och mycket annat som rör vår jord och vår tid i nya numret av tidningen Farm.

Farm är en tidning om jorden, både den mark vi brukar och den värld vi bor i. Både dess hot och möjligheter. Jorden och vad som händer med den är helt avgörande för oss på Lantmännen. Vi lever av jorden och av åkermarken. Jorden är ursprunget till allt vi producerar och grunden för hela vår verksamhet.

        En viktig del i arbetet med en hållbar utveckling är att ha en öppen dialog och fri debatt om klimatet, maten och energin, säger Johan Lindskog som är redaktör på tidningen.

Lantmännen är en kooperation som ägs av cirka 36 000 svenska bönder. Vi brukar en stor del av den odlingsbara jorden i Sverige, vi producerar också mycket av maten vi äter och den energi som värmer oss. Som en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk har Lantmännen både ett ansvar och en möjlighet att påverka utvecklingen.
Genom sitt stöd till tidningen vill Lantmännen väcka intresse för frågor och forskning kring miljö, mat, energi, ekologi och jordbruk.

Farm utkommer två gånger per år och kan köpas i välsorterad tidningshandel eller beställas via mejl.

Mer information hittar du på:

www.tidningenfarm.se

Gå gärna in och gilla Tidningen Farm på Facebook