Från traditionell klassiker till trendig delikatess - Kungsörnen lanserar knäckebrödsmix

Pressmeddelanden, 2011

Nu lanserar Kungsörnen en svensk klassiker i ny skepnad. Knäckebröd är ett riktigt kulturarv och med vår nya knäckebrödsmix kan du enkelt baka ett lyxigt hårdbröd hemma.
– Vi är mycket stolta över att kunna lansera den första mixen för knäckebröd på den svenska marknaden, säger Lena Borg Jakobsson på Kungsörnen.

I Sverige har vi bakat knäckebröd i över tusen år. I det gamla bondesamhället bakades knäckebröd för att ta vara på mjölet som maldes efter skörden på hösten. Idag är det hårda brödet en klassiker som finns i de flesta svenska skafferi. På senare tid har knäckebrödet dessutom utvecklats till en uppskattad delikatess som fungerar som tillbehör till ostbrickan eller fördrinken.

– Idag är knäckebröd så mycket mer än något som vi bara äter som tillbehör till lunchen eller vardagsmiddagen, säger Lena Borg Jakobsson. Nu bakas knäcke med varierande smaker och former och äts till och med som kryddiga snacks som dippas i olika röror. Knäckebröd har blivit något som vi bjuder på när vi får gäster.

Knäckebröd är en äkta nordisk smak som för många är ett måste på midsommarbordet och vad passar då bättre än att baka brödet själv.

– Vi ville skapa en produkt som är lätt att använda och som det är enkelt att vara kreativ med. Mixen innehåller solrosfrön, linfrö och havregryn och du tillsätter bara vatten och så har du en härligt smakrik deg som du kan forma och garnera efter tycke och smak. Dessutom är det gott och passar perfekt till midsommarsillen, säger Lena Borg Jakobsson.

Kungsörnens knäckebrödsmix finns redan i butik och cirkapriset är 17,90 kr. En förpackning Kungsörnen Knäckebröd ger ungefär 20 stycken bröd.

Bild på produkten för fri publicering finns att ladda ner från Lantmännen Cerealias bildbank:

http://online.opv.se/
Användarnamn: reklam
Lösenord: rb1aaa

Du finner bilden under kategorin Specerier/Kungsörnen.