Smaka på Sveriges bästa skolmat – på Restaurang Kungsholmen

Pressmeddelanden, 2010

PRESSINBJUDAN PÅMINNELSE 10-04-19

Smaka på Sveriges bästa skolmat – på Restaurang Kungsholmen

Den 21 april klockan 12 är ni varmt välkomna till Restaurang Kungsholmen i Stockholm för att smaka på Sveriges bästa skolmat. Vinnarna i årets omgång av Lantmännens tävling SkolmatsGastro serverar sitt bidrag. Skolmatsgastro genomförs för att visa hur man kan laga bra, näringsrik och god mat även i skolan.

Lantmännens köksmästare Kurt Weid tillsammans med Melker Andersson bjuder in till en vecka i skolmatens tecken. Under vecka 17, måndag till fredag (26 april - 30 april), 11.00 - 13.30 är alla välkomna att besöka restaurang Kungsholmen för att smaka på de fem slutfinalisternas bidrag till SkolmatsGastro. Finalisternas bidrag serveras under en dag vardera, lunchen kommer kosta 25 kronor och det är självservering – precis som i en riktig skolmatsbespisning.

Matsedeln finns här: www.lantmannen.se/smakapasverigesbastaskolmat

Välkommen till pressträff med lunch! Träffa SkolmatsGastros vinnarlag och smaka på deras vinnande recept.

Datum: onsdagen den 21 april Tid: 12.00 Plats: Restaurang Kungsholmen i Stockholm (Norr Mälarstrand)

För OSA och mer information: Jenny Svederman, presschef på Lantmännen jenny.svederman@lantmannen.com

Trevlig skolmatsspis!

Lantmännen arrangerar SkolmatsGastro med syftet att lyfta fram de goda exemplen i skolan och höja statusen på skolkockarna runtom i landet. 2010 är andra gången som SkolmatsGastro arrangeras.
Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi, maskin och lantbruk. Exempel på Lantmännens varumärken är Axa, GoGreen, Gooh, Hatting, Kronfågel och Kungsörnen. Lantmännen ägs av drygt 37 000 svenska lantbrukare, har fler än 10 000 anställda, är verksamt i 18 länder och omsätter 35 miljarder kronor. Lantmännen har verksamhet i hela förädlingskedjan – från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.com och www.lantmannen.se