Johan Karlström ny chef för division livsmedel

Pressmeddelanden, 2010

PRESSMEDDELANDE 2010-02-01

Johan Karlström ny chef för division livsmedel Johan Karlström heter den nya chefen för Lantmännens division livsmedel. Johan Karlström är 44 år och kommer närmast från Kraft Foods, där han i dag är ansvarig för den nordiska verksamheten. Den 8 mars tillträder han sin tjänst på Lantmännen.

I samband med att Lantmännen gjorde en översyn av organisationen under 2009, omorganiserades verksamheterna från åtta affärsområden till fyra divisioner: lantbruk, maskin, energi och livsmedel. Nu har Johan Karlström anställts som chef för division livsmedel som omfattar cirka 69 procent av koncernens anställda i 19 länder. Divisionen står för 42 procent av Lantmännenkoncernens omsättning.
– Det ska bli spännande att börja på Lantmännens division livsmedel. Lantmännen är ett stort och intressant företag med många attraktiva varumärken och produkter. Att ständigt utveckla verksamheten och ta sig an de utmaningar som produktion och försäljning av livsmedel står inför, kommer att bli en viktig del av mitt arbete. Jag ser fram emot att bidra till det intressanta förändringsarbete som redan påbörjats inom organisationen, som syftar till att göra Lantmännen till en ännu starkare aktör på marknaden, säger Johan Karlström.

Division livsmedel utvecklar, förädlar och marknadsför produkter inom mjöl, frukostprodukter, pasta, fryst och färskt bröd, kyckling, färdiga måltidskoncept samt djurmat. Kända varumärken inom divisionen är bland annat Kronfågel, Kungsörnen, Axa, Korvbrödsbagarn, Hatting, Gooh, GoGreen, Mjau och Doggy. Genom att samla koncernens livsmedelsdelar i en division skapas synergier och samordningsfördelar i värdekedjan, men också i konsumentförståelse och kundbearbetning.
– Jag är mycket glad att Johan Karlström med sina erfarenheter från livsmedelsbranschen, inte minst vad gäller förändringsprocesser, snart är på plats hos oss. Hans sätt att arbeta framgångsrikt och hans personlighet kommer att komma väl till nytta på vår fortsatta resa mot ett ännu starkare företag, säger Per Strömberg, vd och koncernchef för Lantmännen.

Åkermarken och dess möjligheter är utgångspunkten för Lantmännen. Som en ledande aktör inom livsmedel, energi och lantbruk arbetar företaget för att driva utvecklingen mot ett sunt och bra samhälle. Lantmännen är verksam i alla delar av värdekedjan – från jord till bord. Med kunden i fokus utvecklar och förädlas åkermarkens resurser på ett ansvarsfullt sätt. Lantmännen agerar på en internationell marknad där Sverige utgör basen för koncernens verksamhet. Lantmännens gröna grodd är garanten för ansvarsfullt producerad mat – Bra mat från Lantmännen.

Bild finns att ladda ner från: www.lantmannen.com/Press&Media/Pressbilder/Nyhetsbilder

För mer information kontakta: Johan Karlström, tillträdande chef division livsmedel Lantmännen, tel: 0705-40 84 35 Per Strömberg, vd och koncernchef Lantmännen, tel: 0703-85 11 91 Jenny Svederman, presschef Lantmännen, tel: 0705-87 42 34

Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Hattings, Schulstad och Kronfågel. Lantmännen ägs av cirka 40 000 svenska lantbrukare, har mer än 12 000 anställda, är verksamt i 19 länder och omsätter 42,9 miljarder kronor. Lantmännen har verksamhet i hela förädlingskedjan - från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.com och www.lantmannen.se