GoGreen arrangerar SM i picknick

Pressmeddelanden, 2010

PRESSMEDDELANDE 2010-06-11 GoGreen arrangerar SM i picknick Den 11 juni går startskottet för SM i picknick. Allt som behövs är att man delar med sig av sitt smultronställe och ett gott tips för picknickkorgen. Svenska folket kommer att rösta fram 21 länsvinnare, och en av dessa kommer att utses som SM-vinnare. Inte bara äran står på spel utan även en inspirerande matresa för två i Europa.

Picknick betyder att äta utomhus, oftast på ett enkelt och okomplicerat sätt tillsammans med goda vänner och familj. För många är picknick en frihetskänsla och maten smakar ännu bättre då den intas halvliggande på en filt i det gröna. Från den 11 juni arrangerar GoGreen SM i picknick. Tävlingen pågår till och med den 11 september.

– Vi vill inspirera människor att njuta av god och hälsosam mat tillsammans med dem man tycker om på ett naturligt och enkelt sätt. För mig finns det inget bättre än att ta tillfället i akt och njuta av en solig kväll eller en ledig helgdag med en picknick, säger Ankan Lindén, kock hos GoGreen och ordförande för den jury som utser vinnaren.

Tävlingen går till som följer:

1. Den som vill delta laddar upp bild på sin favoritplats, döper platsen och tipsar om något att bjuda på* under sin picknick på www.gogreen.se/picknicksm. 2. Svenska folket röstar på den plats som de tycker är bästa picknickplatsen, så det är bra att tipsa vänner och familj om att rösta. De platser som har flest röster i respektive län den 11 september 2010 vinner länsmästerskapen och går vidare till finalen. 3. En jury med kocken Anders (Ankan) Lindén i spetsen utser en vinnare i SM i Picknick. Det som bedöms är plats och picknicktips. 4. Vinnaren presenteras på ett event i Stockholm den 14 september och får då, förutom äran, ta emot en check som ger vinnaren möjlighet att uppleva matkulturen på nära håll i ett valfritt land i Europa.

För att följa tävlingen, rösta och få mer information om tävlingsregler, se www.gogreen.se/picknicksm

* Man behöver inte vara kock för att göra detta, det är bara att välja en favoritprodukt från GoGreens Ready to Serve sortiment och tipsa vad den passar med, till exempel GoGreen Salsa Mediterranean på en baguette med färska grönsaker.

För mer information: Om GoGreen: Victoria Bätz, Nordic Brand Manager GoGreen, e-post: victoria.batz@lantmannen.com, mobil: +46 709 27 87 75 Om tävlingen: Linda Bühlmann, Star PR, e-post: linda.buhlmann@starpr.se: 08-545 29 860, mobil: 070-790 58 88 Fakta/Lantmännen Cerealia Lantmännen Cerealia med varumärken som AXA, Kungsörnen, GoGreen, Start, Regal, Amo, Kornkammeret och Gooh har en stark position i norra Europa. Lantmännen Cerealia ingår i Lantmännen, som är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi, maskin och lantbruk. Lantmännen ägs av drygt 37 000 svenska lantbrukare, har fler än 10 000 anställda, är verksamt i 18 länder och omsätter 35 miljarder kronor. Lantmännen har verksamhet i hela förädlingskedjan – från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.com och www.lantmannen.se