Bondeliv.se stängs ner vid årsskiftet

Pressmeddelanden, 2010

PRESSMEDDELANDE 2010-11-09

Bondeliv.se stängs ner vid årsskiftet Lantmännen Lantbruk har beslutat att stänga ner webbcommunityn bondeliv.se. Detta kommer att ske vid årsskiftet. De främsta anledningarna till detta är att sajten är omodern jämfört med liknande sajter och att ett konkurrenskraftigt Lantmännen Lantbruk inte har utrymme för tjänster som ligger långt utanför kärnverksamheten.

Bondeliv.se startades för drygt två år sedan och blev snabbt en uppskattad mötesplats för många lantbrukare och andra lantbruksintresserade.

– Vi är inne i en stor effektiviseringsprocess där Lantmännen Lantbruk ska öka sin konkurrenskraft och tyvärr ingår inte bondeliv.se i våra framtidsplaner, säger Elisabet Söderström, tillförordnad marknadschef på Lantmännen Lantbruk.

Sajten består av innehåll som medlemmarna själva skapat och därför uppmanas alla medlemmar att se till att de sparar de bloggar, bilder, filmer och annat material som de vill behålla. Lantmännen Lantbruk går ut med denna information i god tid så att alla ska få en chans att ta hand om sitt material.

– Det är riktigt tråkigt att behöva stänga en sajt som varit uppskattad av många. Eftersom utvecklingen inom sociala medier gått så snabbt på sistone har vi, liksom många andra nischade sociala webbforum, hamnat efter och det skulle kosta väldigt mycket pengar att förbättra systemet, säger David Hesslefors, webbprojektledare på Lantmännen Lantbruk.

Bondeliv.se kommer att stängas helt 30 december 2010. Lantmännen Lantbruk har erbjudit andra företag att ta över ägarskapet av sajten, men har inte funnit någon ny intressent.

För mer information, kontakta: Elisabet Söderström, tf marknadschef, Lantmännen Lantbruk, 070-594 38 15 David Hesslefors, webbprojektledare, Lantmännen Lantbruk, 070-682 54 60 Fakta/Lantmännen Lantbruk Inom divisionen är verksamheter samlade som utvecklar och erbjuder produkter och tjänster som bidrar till ett starkt och konkurrenskraftigt lantbruk. Lantmännen Lantbruk köper spannmål och oljeväxter av Sveriges lantbrukare och säljer det vidare till kunder inom foder-, energi- och livsmedelsindustrin i Sverige och utomlands. Vi erbjuder ett komplett sortiment av växtodlingsprodukter samt utvecklar, marknadsför och säljer lantbruksväxter och utsäde. Inom Lantmännen Lantbruk utvecklar, tillverkar och säljer vi ett komplett sortiment av foder för mjölk- och köttko, gris, fågel, får, ren och häst samt utför byggnationer för lantbrukssektorn.

Lantmännen Lantbruk ingår i Lantmännen som är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Koncernen ägs av cirka 37 000 svenska lantbrukare, har drygt 10 000 anställda, är verksam i 18 länder och omsätter 35,1 miljarder kronor. Läs mer på www.lantmannen.com