Mikael Bergquist - ny vd på Lantmännen Bygglant AB

Pressmeddelanden, 2009

PRESSMEDDELANDE 2009-03-17

Mikael Bergquist - ny vd på Lantmännen Bygglant AB

Sedan den 1 februari är Mikael Bergquist ny vd på Lantmännen Bygglant AB. Mikael har lantmästarexamen med ett förflutet från bl.a. Överums Bruk AB och Valtra Traktor AB. Mikael har de senaste åren arbetat inom den svenska ledningsgruppen för det tyska logistikföretaget DHL Exel Supply Chain AB i Sverige.

– Det känns väldigt spännande att få anta utmaningen inom Lantmännen Bygglant i tider som dessa. Investeringsbehovet för dem som skall vara kvar inom lantbruket är stort och där skall vi inom Lantmännen vara den naturliga partnern. säger Mikael Bergquist ny vd på Lantmännen Bygglant AB.

Mikael Bergquist är 45 år och är bosatt i Västerås. Han efterträder Bengt Andersson som avgår med pension.

Lantmännen Bygglant Bygglant är marknadsledande i Sverige på driftsbyggnader för lantbruket, omsättningen 2008 var ca 760 mkr. Bygglant levererar allt från rena materialsatser till totalentreprenad, allt efter kundens önskemål. Lantmännen Bygglant har erfarna medarbetare inom animalieproduktion som kan medverka i planeringen och hitta funktionella lösningar. Målsättningen är att vara den kompletta och bästa leverantören av entreprenad och utrustningar till lantbrukets driftsbyggnader i Sverige.

För frågor kontakta gärna: Mikael Bergquist, vd på Lantmännen Bygglant AB, tel: 070- 277 40 60Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Hattings, Schulstad och Kronfågel. Lantmännen ägs av cirka 40 000 svenska lantbrukare, har mer än 12 000 anställda, är verksamt i 19 länder och omsätter 42,9 miljarder kronor. Lantmännen har verksamhet i hela förädlingskedjan - från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.com och www.lantmannen.se