Lantmännen samordnar PR hos Hill & Knowlton

Pressmeddelanden, 2009

PRESSMEDDELANDE 2009-08-25

Lantmännen samordnar PR hos Hill & Knowlton

Lantmännen, en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk, har valt att samordna alla sina externa PR-inköp hos den globala PR-byrån Hill & Knowlton. Uppdraget sker på nordisk basis och gäller Lantmännens samtliga divisioner och varumärken som Lantmännen, AXA, Kungsörnen, Start, Hattings, Schulstad och Kronfågel.

– I syfte att effektivisera Lantmännens kommunikation och få ut mer av det vi investerar i PR, har vi valt att konsolidera antalet leverantörer och samla våra uppdrag hos en PR-byrå. Hill & Knowlton visade driv och engagemang samt stor insikt i våra verksamheter och vi ser fram emot att arbeta med dem, säger Anette Rosengren, kommunikationsdirektör på Lantmännen.

Uppdraget innefattar såväl medierelationer som opinionsbildning för de olika områdena lantbruk, energi och livsmedel. I uppdraget ligger även produktlanseringar samt marknads-PR som ska stärka kampanjen Bra mat från Lantmännen. För att effektivisera PR-arbetet för de olika divisionerna kommer det att samordnas i Sverige, men utföras av Hill & Knowlton i alla nordiska länder med start från första juli i år.

– Vi är glada över det nya samarbetet. Samordningen ger både Lantmännen och oss stora möjligheter att visa hur kraftfull PR kan vara när arbetet planeras och koordineras för samtliga divisioner och varumärken samt på Nordisk basis, säger Bo Albertsson, vd för Hill & Knowlton i Sverige och Norden.

För frågor kontakta gärna: Anette Rosengren, kommunikationsdirektör Lantmännen, +46 70 2995950 Bo Albertsson, vd för Hill & Knowlton i Sverige och Norden, +46 8 402 89 25Om Hill & Knowlton Hill & Knowlton är en ledande internationell fullservicebyrå inom kommunikation, som erbjuder tjänster till såväl lokala som internationella aktörer. Företaget är baserat i New York och har 81 kontor i 43 länder samt ett omfattande nätverk av samarbetspartners. Hill & Knowlton ingår i WPP Group plc (NASDAQ: WPPGY), en av världens största marknadsföringskoncerner.


Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Hattings, Schulstad och Kronfågel. Lantmännen ägs av cirka 40 000 svenska lantbrukare, har mer än 12 000 anställda, är verksamt i 20 länder och omsätter 42,9 miljarder kronor. Lantmännen har verksamhet i hela förädlingskedjan - från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.com och www.lantmannen.se

Ladda ned filer här