John Lennon vann Årets familjehund 2009

Pressmeddelanden, 2009

PRESSMEDDELANDE 2009-10-29

John Lennon vann Årets familjehund 2009

John Lennon heter beaglen som korats till Årets familjehund 2009. Tävlingen är en nättävling på familjehund.se där Lennons matte varit den mest aktiva med blogginlägg, bilder och filmklipp på sin hund. Vinsten är hundmat från Doggy, hundförsäkring från Folksam och prenumeration på Härliga Hund under resten av hunden Lennons liv.

Sedan februari har Maria Molander, matte till beageln John Lennon, lagt upp flest antal bilder, skrivit över 120 blogginlägg och laddat upp 16 filmer med sin hund på familjehund.se.

Juryns motivering för Årets familjehund 2009 lyder:

"Maria Molander med beaglen John Lennon har med sin vänliga och tillmötesgående personlighet utmärkt sig på familjehund.se. Detta syns bland annat i den mycket varmt skrivna bloggen, men även i engagemanget i andra medlemmar och i närvaron på hemsidan. Individuella foton och filmer visar såväl vardag som lek och bus. Allt detta sammantaget gör John Lennon till en värdig vinnare av Årets familjehund 2009."

– Givetvis tycker vi att alla deltagande hundar är vinnare. Men det var endast en som kunde stå på segerpallen. Efter mycket moget övervägande föll valet på John Lennon, säger Jan-Olof Byström på Lantmännen Doggy.

Årets familjehund 2009 är en nättävling som Lantmännen Doggy arrangerar i samarbete med Folksam och tidningen Härliga Hund. Tävlingen startade i januari och pågick till och med 30 september 2009. Målet var att vara så aktiv som möjligt på www.familjehund.se. Här kan man blogga om sin hund, ladda upp bilder eller länka in egna och andras hundfilmer från YouTube. Man kan också kommunicera med andra hundägare och fråga, tipsa, svara och hjälpa varandra.

Tävlingen blev snabbt en succé med tusentals medlemmar. 116 154 kommentarer har skrivits, 16 659 bilder har laddats upp, 6 729 blogginlägg har publicerats och 996 filmer finns bland profilerna.

Juryn bestod av Monica Karlsson, Hund & Katt Folksam, Helena Nimbratt, Härliga Hund, Jan-Olof Byström, Lantmännen Doggy och Kenneth Pilo, reklambyrån Pilo Bold Me.

Vinnaren hittar du på: http://www.familjehund.se/lennon/

För mer information kontakta gärna: Jan-Olof Byström, Brand & Marketing Manager, Lantmännen Doggy, tel. 0709-34 75 15.Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Hattings, Schulstad och Kronfågel. Lantmännen ägs av cirka 40 000 svenska lantbrukare, har mer än 12 000 anställda, är verksamt i 19 länder och omsätter 42,9 miljarder kronor. Lantmännen har verksamhet i hela förädlingskedjan - från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.com och www.lantmannen.se