Sveriges populäraste kakmixfamilj har fått tillökning

Nyheter, 2008

Kungsörnen lanserar nu ytterligare en kakmix inom konceptet ”Lättbakad Lyx” – en mörk chokladkaka med bitar av apelsin. Lättbakad Lyx-konceptet innebär kakmixer som är enkla, goda och med exklusiva ingredienser.

Efterfrågan på kakmixer ökar i Sverige och årligen konsumerar vi 847 ton sötbrödsmixer för cirka 42 miljarder kronor. Lantmännen Axa har med varumärket Kungsörnen cirka 80 procent av marknadssegmentet. Konsumenternas efterfrågan av bekvämlighet och premium, det vill säga något lyxigare produktalternativ, driver Lantmännen Axa att förnya och bredda utbudet på kakmixhyllan.
– Lättbakad Lyx vänder sig i första hand till dem som söker enkla och lättlagade produkter, men som vill ha ett riktigt gott och lyxigt resultat. Choklad är en av svenskarnas populäraste smaker och kombinationen med apelsin är perfekt, säger Patricia Lindström, marknadschef på Lantmännen Axa.

”Mörk Chokladkaka med apelsin” passar utmärkt till vårens och sommarens alla fester och kalas. Den är enkel att tillreda, vatten är det enda som behöver tillsättas, och efter en stund i ugnen har du en väldoftande kaka som uppskattas av såväl stora som små. Kakan innehåller 7,5 procent fruktbitar som motsvarar cirka 16 gram färsk apelsin.

Fakta Mörk Chokladkaka med apelsin: Priset för en förpackning på 400 gram är cirka 22 kronor. Produkterna finns i butik från och med vecka 19. Övriga kakmixer som ingår i Kungsörnens Lättbakad Lyx är Mörk Chokladkaka med bitar av mörk choklad, Hallonkaka samt Morotskaka. För inspirerande recept, se www.kungsornen.se.

Bild på produkten för fri publicering finns att ladda ner från Kungsörnens bildbank: http://online.opv.se/ Användarnamn: reklam Lösenord: rb1aaa Du finner bilden under kategorin Specerier / Kungsörnen.

För frågor kontakta gärna: Patricia Lindström, marknadschef Lantmännen Axa, tel: 0709-27 80 38