Rutger Ulterman avgår som vd för Granngården

Nyheter, 2008

PRESSMEDDELANDE 2008-07-09 Rutger Ulterman avgår som vd för Granngården

I samband med att EQT tecknat avtal med Lantmännen om förvärv av butikskedjan Granngården, avgår Rutger Ulterman som vd för Granngården. Som tillförordnad vd har Qwe Selin utsetts.

Lantmännen och riskkapitalfonden EQT Opportunity har tecknat avtal om att EQT förvärvar butikskedjan Lantmännen Granngården. I samband med detta har Rutger Ulterman valt att säga upp sin anställning från och med i dag onsdag. EQT har för avsikt att så snart som det är praktiskt möjligt tillsätta en ny vd för Granngården. Under tiden fram till detta sker, kommer Owe Selin, som i dag är affärsutvecklingsansvarig inom Granngården, att upprätthålla befattningen som tillförordnad vd för Granngården.
– Jag vill tacka Rutger Ulterman som har gjort ett bra arbete, inte minst med att lägga fast en turn- aroundplan med Granngården och jag önskar honom lycka till när han nu går vidare mot nya utmaningar, säger Per Strömberg, vd och koncernchef för Lantmännen.

För frågor kontakta gärna: Per Strömberg, vd och koncernchef Lantmännen, tel: 0703-85 11 91Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Bageri Skogaholm, Hattings, Schulstad och Kronfågel. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 42 000 svenska lantbrukare, har 13 000 anställda, är verksam i 19 länder och omsätter 36 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.com