Premiärvisning av Lantmännen Agroetanols nya etanollinje

Nyheter, 2008

PRESSINBJUDAN 2008-11-19

Pressinbjudan Premiärvisning av Lantmännen Agroetanols nya etanollinje

Intresset för Lantmännen Agroetanols nya etanollinje i Norrköping har varit stort - ända sedan det första spadtaget togs för 21 månader sedan. I början av november startade driften och nu bjuds media in till en pressträff med rundvandring i etanolfabriken och frågestund med Joakim Säll, vd Lantmännen Agroetanol och affärsområdeschef Lantmännen Energi.

Lantmännen Agroetanol har en tremånadersperiod med olika prestandatester framför sig. Därefter beräknas produktionen vara uppe i full kapacitet, vilket innebär cirka 200 miljoner liter etanol och 175 000 ton proteinfoder per år.

Etanolanläggningen i Norrköping är en av de mest moderna och energieffektiva i världen, och dessutom en av de största, aktuella satsningarna inom svensk industri.

Välkommen att titta närmare på den!

Tid: onsdagen den 26 november kl. 13.00-14.00 Plats: Lantmännen Agroetanol (den gula kontorsbyggnaden) Hanholmsvägen 69, Händelö, Norrköping

O.s.a. till: Birgitta von Friesendorff, informationschef Lantmännen Energi tel. 0706-38 91 96, birgitta.von.friesendorff@lantmannen.comFör frågor kontakta gärna: Joakim Säll, vd Lantmännen Agroetanol och affärsområdeschef Lantmännen Energi tel. 0738-15 52 01 Fakta/Lantmännen Energi Lantmännen Energi är ett av Sveriges ledande energibolag och har en nyckelroll i omställningen till förnybar energi. Våra produkter och tjänster utvecklas med omsorg om människa, miljö och maskin. Etanol, biodiesel, fjärrvärme, värmepellets, salix, smörjmedel, alkylatbensin samt drivmedels- och kreditkort är huvudaffärer. Varumärkena heter Aspen och Agrol.
Lantmännen Energi ingår i Lantmännen som är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Koncernen ägs av 42 000 lantbrukare, har 13 000 anställda, är verksam i ett tjugotal länder och omsätter 36 miljarder kronor. Läs mer på www.lantmannen.com