Lantmännen Maskin släpper agenturen för Grimme

Nyheter, 2008

PRESSMEDDELANDE 2008-06-23

Lantmännen Maskin släpper agenturen för Grimme

Lantmännen Maskin har under lång tid varit importör för Grimmes produktsortiment för potatis- och betmaskiner i Sverige. Förutsättningarna för potatisodling är mycket krävande och varje maskin som säljs är unik. Grimme siktar nu på att utöka sin marknadsposition genom att starta ett importbolag för hela den skandinaviska marknaden. Därmed släpper Lantmännen Maskin agenturen för Grimme.

Som grund för Grimmes satsning har man tagit del av Lantmännen Maskins erfarenheter av importfunktion för hela Skandinavien. Lantmännen Maskin har stor erfarenhet av att kunna möta kundernas krav på support och specialistkompetens genom företagets arbete med varumärkena Valtra och Claas. Fördelar som lyfts fram i sammanhanget gäller särskilt produktsupport och reservdelshantering då specialistkompetens samt stödsystem kan utnyttjas på ett mer effektivt sätt.

– Den ständigt ökande komplexiteten för våra maskiner och systemlösningar i kombination med maskinanvändarnas ständigt ökande krav på service och reservdelstillgång, gör korta försörjningsvägar till en framgångsfaktor. Vi ser agenturförändringen som en möjlighet, men vill inte glömma bort att tacka Lantmännen Maskin för ett framgångsrikt och förtroendefullt samarbete över flera årtionden, säger Franz Grimme, ägare till företaget.

– Vi har under en längre tid diskuterat en skandinavisk lösning med Grimme. Vi ser att det ger stora fördelar för kunderna i support och framför allt reservdelshållning. Vi önskar Grimme lycka till i sin Skandinaviensatsning, säger Lennart Edling, vd Lantmännen Maskin.

Övergången kommer att ske inom en snar framtid.

För frågor kontakta gärna: Göran Sundqvist, produktområdeschef Claas/Grimme, Lantmännen Maskin, tel: 040-38 64 24 Mats Ingemarsson, produktchef Grimme, Lantmännen Maskin, tel: 040-38 64 09 Lennart Edling, vd Lantmännen Maskin, tel: 040-38 64 00 Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Skogaholm, Hattings, Schulstad och Kronfågel. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 42 000 svenska lantbrukare, har 13 000 anställda, är verksam i 19 länder och omsätter 36 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.com

Lantmännen Maskin AB Maskinbolaget för lantbruksmaskiner ansvarar för hela kedjan från inköp till försäljning och genom sina dotterbolag distributionsansvar för Danmark och Norge. Maskinbolaget representerar ett komplett produktsortiment där bl a varumärkena Valtra, Fendt och Claas ingår. Antal anställda är 900 och omsättningen uppgår till drygt 4 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannenmaskin.com