Lantmännen Maskin förvärvar B Liljeholm AB

Nyheter, 2008

PRESSINFORMATION 2008-09-04 Lantmännen Maskin förvärvar B Liljeholm AB

Lantmännen Maskin förvärvar bolaget B Liljeholm AB, som importerar och levererar maskiner anpassade för sådd och underhåll. Förvärvet omfattar bolaget i sin helhet inklusive personal. Förvärvet sker månadsskiftet augusti/september 2008.

B Liljeholm AB importerar och levererar maskiner till kunder inom lantbruket, entreprenörer och kommuner anpassade för sådd och underhåll av gräsytor samt maskiner för mekanisk och termisk ogräsbekämpning och kompaktlastare.

- Lantmännen Maskin har lång erfarenhet av produkter levererade av B Liljeholm AB. Det ligger helt i linje med vår strategi att skapa bra relationer direkt med tillverkarna till produkterna som ingår i vår portfölj. Vi har hittills fungerat som återförsäljare till B Liljeholm AB och dess kända varumärken Votex, Dragone, Agromatic med flera. Syftet med förvärvet är att vi vill komma närmare ursprungsleverantören, det vill säga tillverkaren. Vi är helt övertygade om att vi, som stark affärspartner, kan påverka maskintillverkarna och skapa resultatförbättringar både ekonomiskt och kvalitetsmässigt, säger Lennart Edling, vd Lantmännen Maskin AB.

I och med övertagandet flyttas också reservdelarna till Lantmännen Maskin centrallager i Malmö. Det innebär en ökad service och bättre tillgänglighet för reservdelar till ovan nämnda maskiner.



För frågor kontakta gärna: Lennart Edling, vd Lantmännen Maskin AB, tel. 040-386482

Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Skogaholm, Hattings, Schulstad och Kronfågel. Lantmännen ägs av 42 000 svenska lantbrukare, har 13 000 anställda, är verksam i 19 länder och omsätter 36 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.com

Lantmännen Maskin AB Maskinbolaget för lantbruksmaskiner ansvarar för hela kedjan från inköp till försäljning och genom sina dotterbolag distributionsansvar för Danmark och Norge. Maskinbolaget representerar ett komplett produktsortiment där bl a varumärkena Valtra, Fendt och Claas ingår. Antal anställda är 900 och omsättningen uppgår till drygt 4 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannenmaskin.com