Joakim Säll affärsområdeschef för Lantmännen Energi

Nyheter, 2008

PRESSMEDDELANDE 2008-07-01 Joakim Säll affärsområdeschef för Lantmännen Energi

Joakim Säll har utsetts till tillförordnad affärsområdeschef för Lantmännen Energi och vd för Lantmännen Energi AB efter Bengt Håkansson, och tillträder tjänsten den 1 juli. Joakim kommer närmast från tjänsten som vd för Lantmännen Agroetanol och Lantmännen Ecobränsle och har även haft rollen som affärschef för biodrivmedel. Bengt Håkansson har fått nytt jobb som vice vd för Coor Service Managements svenska verksamhet.

Innan Joakim Säll började hos Lantmännen arbetade han för Statoil där han var anställd i drygt 20 år. Han har arbetat såväl i Sverige som internationellt med bland annat oljehandel, affärsutveckling och marknadsföring. Åren 2001 till 2006 var Joakim Säll vd för Svenska Statoil AB och deltog aktivt i introduktionen av låginblandning av biokomponenter i fossila drivmedel.
– Det känns tryggt att Joakim med sin kompetens och branscherfarenhet tar över ansvaret för vårt energiområde. Inte minst eftersom vi nu närmar oss slutfasen för expansionen av etanolanläggningen i Norrköping där produktionen kommer att fyrdubblas, säger Per Strömberg, vd och koncernchef för Lantmännen.

Bengt Håkansson slutar sin anställning i Lantmännen den 12 september och går vidare till en tjänst som vice vd för Coor Service Management.
– Bengt har arbetat inom Lantmännenkoncernen i fler olika positioner: som vd för Västsvenska Lantmän, vd för Svenska Lantmännen Maskin AB samt affärsområdeschef för Lantmännen Energi. När han nu väljer att lämna företaget tackar jag inte minst för hans insatser kring den utökade etanolsatsningen och önskar honom lycka till med nya utmaningar i sitt nya jobb, säger Per Strömberg.

För frågor kontakta gärna: Per Strömberg, vd och koncernchef Lantmännen, tel: 0703-85 11 91 Joakim Säll, tillträdande affärsområdeschef Lantmännen Energi, tel: 0738-15 52 01Bild på Joakim Säll finns att ladda ner på www.lantmannen.com / Press & Media / Pressbilder / Nyhetsbilder

Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Bageri Skogaholm, Hattings, Schulstad och Kronfågel. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 42 000 svenska lantbrukare, har 13 000 anställda, är verksam i 19 länder och omsätter 36 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.com