Möt Dieter Dedier, anläggningschef på "croissantfabriken" i Mouscron, Belgien

Som barn ville DIETER bli stridspilot. En bana han också påbörjade för att sedan bli anläggningschef för Lantmännen Unibake Mouscron, också känt som "croissantfabriken". Han beskriver sig som en social och mycket driven kille som uppskattar att spendera tid med sin familj och sina vänner. Frivillig brandman på fritiden och löptränar just nu för att genomföra ett maraton under 2025.
Vem är du?
Jag är en väldigt social kille som finner glädje i att hjälpa andra människor, vare sig det är mina vänner, eller som jag föredrar att säga "Framily", barnens skola eller att hjälpa människor vid insatser med brandkåren.
Vad är du mest stolt över i ditt liv?
Min fru Sofie och våra två barn, vår dotter Fauve, 9 år, och vår son Ferre, 5 år. De är mitt stöd i allt jag gör. De får ofta sakna mig ofta på grund av arbetsåtaganden, insatser eller träningspass. När jag får larm måste jag lämna hemmet direkt, vilket inte är lätt för dem. Jag är mycket tacksam för deras stöd.
Berätta om din karriär inom Lantmännen.
Under min karriär på andra företag än Lantmännen har jag byggt och startat nya produktionslinjer. Att komma från andra sektorer ger ett breddat perspektiv på hur produktionsfabriker fungerar. Många teknologier från andra industrier kan införlivas i livsmedelsindustrin.
Lantmännen korsade min väg av en slump. Jag träffade olika människor i Mouscron och hade fantastiska samtal med dem. Vid den tidpunkten höll fabriken i Londerzeel på att påbörja betongarbetena för den nya "framtidsfabriken". Under ett av samtalen berättade verksamhetschefen och den dåvarande anläggningschefen i Mouscron om Lantmännen Unibake, företagets värderingar och kulturen med våra anställda. Allt kändes bara rätt, och jag var redo att ansluta till Lantmännen Unibake.
Mina första sju år som underhållschef var en fantastisk upplevelse. Jag stötte på många utmaningar, och vi kom också på många förbättringar som vi kunde genomföra. Den största utmaningen var att få kunskap om våra arbetssätt, hur alla olika processer fungerar och om hur vi tillverkar våra produkter.
När jag erbjöds att ta på mig rollen som anläggningschef var jag tvungen att släppa min passion för teknik och underhåll, vilket inte var lätt. Min roll förändrades helt till att istället ha överblicken över allt som händer och att säkerställa att vi går i rätt riktning för att uppnå vår företagsstrategi. Mina tidigare år som underhållschef är absolut min största fördel. Jag känner till vartenda hörn av anläggningen och vet exakt vad vi är kapabla till.
Beskriv din nuvarande roll.
Jag leder just nu den främsta anläggningen för franska bakverk i Mouscron. Under de senaste åtta åren har jag varit med om hur anläggningen standardiserat många processer och ständigt förbättrats. Vi slår rekord år efter år, och det är spännande att vara en del av det. I min roll fokuserar jag på långsiktighet: den riktning vi är på väg mot, vad vi kommer att behöva i framtiden och hur vi kan förbättra och utveckla våra medarbetare. Den största investeringen, oavsett var, är i våra människor. De är företagets mest värdefulla tillgång.
Hur relaterar du till Lantmännens värderingar – öppenhet, helhetssyn och driv?
Jag är själv väldigt driven. I början av min karriär på Lantmännen Unibake stötte jag på uttrycket: "Om du vill gå snabbt, gå ensam. Om du vill gå långt, gå tillsammans." Det stämmer helt; alla måste vara med på samma båt eller tåg, annars kommer man aldrig att uppnå gemensamma mål. Ta tiden för att säkerställa att alla är ombord, och när de är det, kör på full fart framåt. När du gör ett misstag förlorar du inte, du lär dig. Jag tror att det mycket väl sammanfattar vad öppenhet, helhetssyn och driv handlar om för mig.
Vad driver dig att utvecklas?
Jag vill alltid utvecklas. Jag ser en ljus framtid för fabriken för franska bakverk. Vårt team är redo och ivriga för expansion. Mitt framtida mål är att expandera vår fabrik i Mouscron.
Vad hoppas du blir ditt nästa steg inom Lantmännen?
Min högsta prioritet är att säkerställa att vi kan expandera vår fabrik, vilket jag tror kommer att medföra nya utmaningar. Efter det är jag säker på att nya möjligheter och utmaningar kommer att dyka upp inom Lantmännen.
Ditt bästa tips till andra som vill göra karriär på Lantmännen?
Lev efter Lantmännens värderingar och se till att du har ett brett nätverk inom företaget. Det finns många människor som är villiga att hjälpa dig att utvecklas.
Ditt bästa råd till någon som är nyanställd på Lantmännen?
Förstå hur vi arbetar, särskilt eftersom vi är ett så stort företag, och tveka inte att ställa frågor, även kritiska sådana. Nya medarbetare med nya infallsvinklar hjälper vårt företag att granska våra processer, och bara för att vi alltid har gjort något på ett visst sätt betyder det inte att det är det bästa sättet. Våga utmana!
Tre ord som beskriver Lantmännen?
Hållbart, växande, människofokuserat.
Namn och ålder: Dieter Dedier, 36 år
Antal år på Lantmännen: 8 år, jag startade i maj 2016
Tidigare roller: Civilingenjör i elektroteknik (automation) – Ghent University, Underhållschef – Espabel, hamnen i Gent, Underhållschef – Unilin, Wielsbeke och Underhållschef – Lantmännen Unibake Mouscron
Nuvarande roll: Sedan 2023, Anläggningschef – Lantmännen Unibake Mouscron, "croissantfabriken"
Intressen: Löpning (tränar inför ett maraton under 2025), frivillig brandman (sedan 2010), spendera tid med familj och vänner.
Som barn ville jag bli: Stridspilot. Från 16 års ålder flög jag faktiskt segelflygplan inom armén genom ungdomsförsvaret. När jag fyllde 18 gick jag med i armén för att bli stridspilot. Men efter sex månaders träning slutade jag då jag insåg att jag inte kunde arbeta för en arbetsgivare som bara ger order utan att förklara varför det är viktigt.
Favoritprodukt från Lantmännens sortiment: Vår Pastridor Bestblends Hasselnötscroissant!