Lantmännen x Rosendal Garden Party!

Lantmännen var på plats och hyllade jorden under Rosendal Garden Party den 14-16 juni. Tillsammans med Siri Barje tog vi fram somriga rätter som du kan laga hemma. Recepten hittar du här nedan.

Länge leve jorden, maten och musiken. 



Smålandsrullen 2.0:

(För fyra personer)

2 tetror kokta vita bönor 
4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor 
4 msk tahini
1 tsk spiskummin
Salt 

2 dl tjock yoghurt
1 citron
Salt  

1 gurka
2 paket grillost
1 spetskålshuvud
2 rödlökar
1 stort knippe persilja
2 msk vinäger
2 msk olivolja
Salt
1 tsk gochugaru 

4 stora tunnbröd  

  1. Skölj bönorna noggrant. 
  2. Mixa tahini med vatten, vitlök och spiskummin, häll i bönorna och mixa grovt. Låt stå.  
  3. Rör ihop citronskal med yoghurt och mycket salt, pressa i lite citron.  
  4. Skiva grillost och stek den gyllene.  
  5. Skiva spetskål och rödlök tunt och grovhacka persilja. Blanda ihop med salt, vinäger och olja och gochugaru.  
  6. Skär gurkan i stavar.  
  7. Grilla ett tunnbröd och lägg på bönröran, toppa med kålsalladen, gurka, citronyoghurt och avsluta med grillost. Rulla ihop till en stor rulle! 

Vego Lobster Roll: 

4 st 

2 burkar kronärtskocka i lag
4 msk majonnäs
1 msk créme fraiche
50 g parmesan
1/2 ark nori
1 nypa gochugaru
Salt
1 kruka gräslök 

4 stora korvbröd i briochetyp 

  1. Häll av kronärtskocka och pressa ur lagen något, hacka sedan grovt. 
  2. Blanda ihop majonnäs, creme fraiche, riv ned parmesan, krossa nori med händerna och vänd ned samt smaka av med chili och salt.  
  3. Vänd ned kronärtskockan och låt den stå.  
  4. Hacka gräslöken. Grilla korvbröden något.  
  5. Lägg upp röran i korvbröden, toppa med gräslök och gochugaru.  

Böndipp med Finn Crisp och grönsaker  

1 tetra GoGreen vita bönor
1 lök
3 vitlöksklyftor
5 msk olivolja
Salt
Citron till servering  

Till servering
Morot, rädisa, gurka, 
Rostade sesamfrön
Gochugaru
Olivolja
Finn Crisp 

  1. Sätt ugnen på 200 grader. 
  2. Dela löken i 4 delar med skalet på, lägg den på ett stort ark folie, lägg på vitlöken, droppa på lite olja och förslut, baka i ugnen i ca 30 min. 
  3. Skölj bönorna ordentligt. 
  4. Plocka ut och ta bort skalet från löken, mixa sedan med bönorna och olivoljan till en slät dipp, smaka av med salt. 
  5. Lägg röran på en tallrik och toppa med olivolja, sesamfrön, gochugaru. Servera med Finn Crisp och grönsaker.
YouTube preview

Följ med på resan mot Framtidens Jordbruk!

Ta del av senaste nytt genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Framtidens Jordbruk är Lantmännens vision och strategi för ett hållbart och lönsamt svenskt jordbruk med sikte på klimatneutralitet år 2050, följ med på vår resa.