Nu öppnar anmälan till vårens Innovationsdagar - Så kan du som medarbetare delta!

Växthuset 2022 är igång! Och nu öppnar vi upp anmälan för årets första initativ, Innovationsdagar med division Lantbruk. Under dessa dagar inbjuds alla medarbetare på Lantmännen att delta för att bidra med kreativitet och erfarenhet för idéutvecking kring årets tema: SMART Farming.

Vi har träffat Carin Ritter och Veronica Ehrström Eklöf för att höra om ambitioner och tankar  bakom initiativet, och förklara hur du som medarbetare på Lantmännen kan hänga på!

Det första initiativet som nu alltså öppnas upp i Växthuset 2022 är alltså riktat till medarbetare på Lantmännen: division Lantbruks Innovationsdagar. Under dessa dagar (som äger rum April 19, 27 och 28) är alla i Lantmännen inbjudna att delta i en halvdagsworkshop. Syftet är att koppla samman kreativitet och expertis av olika slag för gemensam brainstorming på temat SMART Farming.

SMART Farming - Årets tema


Vad är målet med Innovationsdagarna?

Carin Ritter, Chef för Strategi och Affärsutveckling på Division Lantbruk, berättar om vad hon hoppas att Innovationsdagarna och årets övriga aktiviteter inom Växthuset - kan ge:

“Vårt mål är att öppna upp för att tillsammans identifiera nya affärsmöjligheter och erbjudanden.Med Innovationsdagarna och övriga aktiviteter i Växthuset 2022 ser vi fram emot att utveckla nya idéer kring hur vi skapar ökad produktivitet, lönsamhet och hållbarhet på gårdsnivå”

Carin Ritter, Chef för strategi och affärsutveckling på Division Lantbruk, Lantmännen


Hon fortsätter:
”Vi har marknadens bredaste erbjudande och fantastiska möjligheter att stärka upp det ytterligare genom att utforska hur vi bäst utnyttjar potentialen i data och digitalisering, med ett tydligt fokus på kund- och gårdsnytta”

Att ses och samarbeta över avdelnings- och divisionsgränser är också en tanke som inspirerar och motiverar Carin: "Vi ser verkligen fram emot att samla erfarenhet, kreativitet och perspektiv från olika delar av organisationen under Innovationsdagarna – det är en fantastisk möjlighet att att hjälpas åt att forma framtiden tillsammans!"

 

Så kan du som medarbetare på Lantmännen delta i vårens Innovationsdagar

Veronica Ehrström Eklöf , projektledare på R&D Group Functions och ansvarig för Innovationsdagarna berättar om upplägget i 10 frågor och svar nedan:

Veronica Ehrström Eklöf, Projektledare på Lantmännen R&D Group Functions och ansvarig för vårens satsning på Innovationsdagar.


1.Vem kan vara med Division Lantbruks Innovationsdagar?
ALLA medarbetare på Lantmännen! Det är för alla som vill vara med och forma nya idéer och bidra till årets gemensamma utforskande av temat, alltså inte bara för kollegor inom division Lantbruk.

2.Vad är målet med dagarna?
"Att ha kul, brainstorma kring temat SMART Farming och utveckla nya idéer tillsammans! Förutom att det så kommer även idéerna från dagarna sammanställas till Division Lantbruks ledning, som ett strategiskt underlag för det vidare arbetet med att utveckla SMART Farming i vidare aktiviteter under året."

3. Varför ska just jag hänga med?
"Ta chansen att göra något nytt! Genom att delta och bidra med din kreativitet, kompetens och erfarenhet bidrar du till framtiden för Lantmännens kärnverksamhet, och vårt ägaruppdrag."

4. Vad är upplägget? Hur mycket tid tar deltagande i anspråk?
"Du deltar i en aktivitet på 3 timmar - en workshop - som går ut på att enskilt och tillsammans så fram nya idéer, som i sin tur kan leda till nya affärsmöjligheter. Workshop-formatet är digitalt, via Teams, för att så många som möjligt ska kunna delta." 

5. Behöver man förbereda sig?
Ingen förberedelse krävs - men kom glad och nyfiken på att utforska nya idéer och kollegor och koppla upp dig till mötet med en dator, för mesta möjliga interaktivitet under workshoppen.

6. Vilka tillfällen kan jag välja mellan?
I anmälningsformuläret, kan du välja mellan följande tillfällen: 

  • April 19, kl.9-12 (CET), (på svenska)
  • April 27, kl.9-12 (CET), (på svenska)
  • April 28, kl. 9-12 (CET), (på engelska) 


7. Hur anmäler jag mig? 

Inbjudan är öppen för alla i Lantmännen, men anmälan krävs så inbjudningar kan skickas! Du anmäler genom att klicka på länken: https://forms.office.com/r/b7dxvaMexN Sista dag för anmälan är mars 31.


8.När kan jag förvänta mig en kalenderinbjudan?
I samband med att anmälningar kommer in kommer vi skicka vi inbjudningar löpande veckovis.


9.Kommer det komma fler chanser att delta i Växthus-aktiviteter i år?

Ja! Under hösten planeras en Accelerator av klassiskt Växthus-snitt. Det innebär ett mer intensivt upplägg, med fyra dagar av workshops, samt sex dagars teamwork. Det avslutas med pitchar för ett ”Draknäste” med representanter ur Division Lantbruks ledning. Ansökan till att delta i Acceleratorn öppnar upp i mitten av april!

10. Var kommer jag kunna följa årets Växthus-aktiviteter? 
Kika in här på Växthus-bloggen då och då för att få senaste nytt.

 

Ytterligare frågor?

För frågor om anmälan till Innovationsdagarna, kontakta Veronica Ehrström Eklöf
veronica.ehrstrom.eklof@lantmannen.com 

För frågor om Växthus-programmet, kontakta Nina Tuomikangas
nina.tuomikangas@lantmannen.com 

För frågor om årets tema, kontakta Carin Ritter
Carin.ritter@lantmannen.com