Eva Dahlgrens potatissallad - förädlad av Micael Bindefeld

När Michael Bindefeld gästade podcasten Matsamtalet fick han i uppgift att ta med sig två recept som betytt mycket för honom. Det här är det ena – Eva Dahlgrens potatissallad. Ett recept som Michael enligt sig själv tycker att han har förbättrat!


4 portioner

Potatissallad
Flera färskpotatisar av mindre modell
1 gul lök
Blast från gul lök
Stora rädisor
Stora cocktailkaprisar
Färska basilikablad
Svartpeppar och lite salt

Dressing
2 äggulor
3 tsk dijonesenap
2 dl mild olivolja
2-4 vitlöksklyftor – pressad, riven eller mortlad
2 tsk pressad citron
1/2 tsk socker (kan uteslutas)
1-2 färsk, röd chili – urkärnad och pressad i vitlökspress för att få ut saften, men inte köttet
3 msk hackade färska örter – basilika, persilja, gräslök, mynta, timjan eller något annat som du tycker om.
3 krm nymalen svartpeppar
1-2 dl riven parmesan reggiano
Eventuellt grädde till spädning för att få en fin konsistens

15 minuter
15 minuter

Lägg äggulor och dijonsenap i en skål och vispa ihop. Droppa i olivoljan lite i taget och vispa så att såsen blandas helt och tjocknar.Rör ner övriga ingredienser och smaka av. För att få en tunnare konsistens, späd med grädde.Smaka av med salt, citron och riven parmesan.

Koka potatisen precis mjuk, häll av den och låt den ånga av sig och svalna. Viktigt att inget vatten är kvar i kastrullen eftersom det gör potatisen blöt. Dela potatisen i halvor medan den ännu är varm.Vänd ner resten av ingredienserna och blanda potatissalladen ömsint med händerna.

Smaka av med salt och svartpeppar. Vid servering, toppa med basilikabladen.


3,1/5 baserat på 331 röster.