Lantmännen Cerealia avyttrar affärsområdet färdigrätter med varumärket Gooh

Pressmeddelanden, 2024

Lantmännen Cerealia fokuserar verksamheten på spannmålsvärdekedjan och avyttrar färdigmatsverksamheten till Atria Sweden. Affären beräknas godkännas av berörda myndigheter senare i vår.

Lantmännen Cerealia har tecknat ett avtal om att avyttra färdigmatsverksamheten under varumärket Gooh till Atria Sweden. Affären omfattar hela verksamheten, samt varumärket Gooh. All personal som idag arbetar i affärsområdet får erbjudande att följa med i överlåtelsen.

– Gooh har under alla år drivit utvecklingen i kategorin kylda färdigrätter genom att fokusera på kvalitet och distribution. Vi har beslutat att avyttra verksamheten för att fokusera på vår kärnverksamhet vilket är att skapa värde från spannmålsvärdekedjan. I Atria Sweden ser vi en kompetent och långsiktig ägare med goda möjligheter att utveckla Gooh vidare, säger Thomas Isaksson, vd för Lantmännen Cerealia.

– Förvärvet passar perfekt med Atria Groups strategiska mål att expandera inom segmentet färdigmat och det förbättrar Atria Swedens möjligheter till lönsam tillväxt, säger Jarmo Lindholm, vd för Atria Sweden.

Gooh är ett välrenommerat varumärke med höga marknadsandelar i en kategori som sett en spännande utveckling under åren. Verksamheten började småskaligt i början av 2000-talet, men har utvecklats enormt och serverar idag ca 5 miljoner rätter årligen via försäljningsställen i hela Sverige. Sortimentet består av en blandning av traditionell svensk husmanskost och smaker från andra länder, såsom italienska pastarätter. Sortimentet har utvecklats kontinuerligt, men grunden i kock-lagade måltider med noggrant utvalda råvaror består. Tillverkningen sker i ett storkök i Järna i Södermanland.

Transaktionen planeras genomföras genom att verksamheten överlåts till ett nybildat bolag, till vilket Atria Sweden blir ägare av samtliga aktier. Affären ska godkännas av berörda myndigheter och förväntas kunna slutföras senare under våren. Till dess affären är slutförd tillhör verksamheten fortsatt Lantmännen Cerealia.

För mer information, kontakta gärna:

Emelie Bontesse de Filippis, kommunikationschef Lantmännen Cerealia
Tel: 010 556 98 21
E-post: emelie.bontesse@lantmannen.com

Lantmännens pressavdelning  
Tel: 010 556 88 00
E-post:
press@lantmannen.com