Nya FINN CRISP SNACKS – av 100 procent fullkornsråg

Pressmeddelanden, 2019

FINN CRISP lanserar nya produkter inom sitt snackssortiment som utmanar potatischipsen – de nya snacksen från FINN CRISP är goda och krispiga, och dessutom rika på fibrer.  

Nu lanseras FINN CRISP snacks i två nya smaker, Sour Cream & Onion och Roasted Peppers & Chipotle, bakade av 100 procent fullkornsråg, solrosolja och kryddor. Produkterna är ett bra alternativ för konsumenter som vill ”snacksa bättre”, men ändå njuta av god smak och krispig konsistens. FINN CRISP:s nya snacks är rika på fibrer och har 60 procent mindre fett än traditionella potatischips.

Fullkorn är enligt Brödinstitutet den viktigaste kostfaktorn för att förebygga ohälsa. Trots att nästan en femtedel av svenskarna försöker välja mat med hög fullkornshalt och högt fiberinnehåll, äter nio av tio för lite fullkorn. FINN CRISP snacksprodukter är bakade av 100 procent fullkorn och är fulla av vitaminer, mineraler och fibrer, och innehåller även järn, folsyra, E- och B-vitaminer. FINN CRISP SNACKS är dessutom lika goda som vanliga chips.

– Vi har jobbat hårt för att få fram snacks som är gjorda av 100 procent fullkornsråg, har lägre fetthalt och som dessutom är väldigt goda och krispiga. Den kombinationen är inte så lätt att få till, eftersom fett har stor betydelse för både smaken och konsistensen i livsmedel, men med FINN CRISP SNACKS har vi lyckats väldigt bra. De motsvarar konsumenternas önskemål om både god smak och naturliga och hälsosamma råvaror, säger Sara Levin, Trade Marketing Manager på Lantmännen Cerealia.

Konsumtionen av snacks ökar. Enligt Ipsos byter hela 67 procent av alla millennials ut vissa måltider mot någon form av snacks för att de har ont om tid och äter ”on the go”, i farten. Snacksätandet ökar, men snacksprodukter är tyvärr inte alltid så hälsosamma. FINN CRISP möjliggör snacksande med gott samvete genom att erbjuda ett bra alternativ för dem som vill ha ett enkelt och gott mellanmål med lågt fettinnehåll relativt andra snacks-produkter, som samtidigt är rikt på fullkorn och fibrer.

Produkterna finns ute i butik sedan vecka 40, rekommenderat pris är 24,90 kr. Besök gärna www.finncrisp.se för receptinspiration.

Bilder finns på https://lantmannen.se/press-och-nyheter/bildbanken/

För mer information, kontakta gärna: 

Sara Levin, Trade Marketing Manager, Lantmännen Cerealia
Tel: 0703 44 38 91
E-post: sara.levin@lantmannen.com

Lantmännens pressavdelning 
Tel: 010 556 88 00
E-post: press@lantmannen.com

Ladda ned filer här