Ny vd på Lantmännen Maskin

Pressmeddelanden, 2019

Leif Thorwaldsson tillträder den 9 december rollen som ny vd för Lantmännen Maskin. I samband med detta lämnar nuvarande vd Bengt Alestig sin position.

Leif Thorwaldsson är en senior ledare med bred erfarenhet av ledande positioner inom bland annat branscherna för lantbruksmaskiner, skog och elektronik. Närmast kommer Leif från en position som senior advisor på Altor Equity och som vd för Ålö AB som utvecklar och tillverkar frontlastare till lantbruksmaskiner.

– Lantmännen Maskin är ett tongivande företag som verkar i en mycket spännande och utmanande bransch. Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetare och kunder utveckla bolaget och driva verksamheten till hållbar tillväxt och lönsamhet, säger Leif Thorwaldsson.

– Jag är glad att kunna välkomna Leif som ny vd till Lantmännen Maskin. Leif har stor erfarenhet av vår bransch och av att leda stora organisationer genom förändringsprocesser, vilket vi behöver för att framgångsrikt genomföra de förändringsprojekt vi bedriver inom Lantmännen Maskin, säger Elisabeth Ringdahl, chef för division Lantbruk.

I samband med att Leif tillträder så lämnar nuvarande vd Bengt Alestigsitt uppdrag inom Lantmännen Maskin.

– Bengts uppdrag var att vända resultatet i Lantmännen Maskin, vilket han lyckats med genom ett antal förändringsprojekt. Nu behöver vi skapa långsiktig lönsamhet i bolaget och vi är överens med Bengt om att han lämnar sitt uppdrag, säger Elisabeth Ringdahl.

För mer information, kontakta:

Elisabeth Ringdahl, Divisionschef, Division Lantbruk, Lantmännen 
Tel: 010 556 38 39
E-post: elisabeth.ringdahl@lantmannen.com

Lantmännens pressavdelning
Tel: 010 556 88 00
E-post: press@lantmannen.com