Lantmännen deltar på Kinas största importmässa

Pressmeddelanden, 2018

Den internationella mässan China International Import Expo pågår just nu i Shanghai. Lantmännen är ett av få utvalda livsmedelsföretag från Sverige som är på plats, som en del av en svensk delegation.

Importmässan China International Import Expo (CIIE) äger rum i Shanghai denna vecka, och representanter från över 130 länder medverkar. Det är första gången som mässan anordnas och Lantmännen är – som ett av få svenska livsmedelsföretag – inbjudna att delta. På gästlistan står även Kinas president samt ministrar från hela världen. Mässan öppnades igår den 5 november av den kinesiska presidenten Xi Jinping.

Kina är Sveriges största handelspartner i Asien. På mässan är Lantmännen en del av den svenska paviljongen, tillsammans med ett 40-tal andra företag inom olika branscher, och ställer även ut i en egen monter. Den svenska paviljongen invigdes idag av Sveriges infrastrukturminister Tomas Eneroth (S), som besöker Shanghai 4-6 november för att delta i mässan.  

Den svenska paviljongen har temat innovation och hållbarhet och representeras av svenska företag som erbjuder innovativa lösningar. Lantmännen presenterar innovation från jord till bord och ställer ut produkter från hela värdekedjan; både råvaror från svenskt lantbruk och spannmålsbaserade livsmedel. Det finns en stor efterfrågan på svenska råvaror med hög kvalitet, såsom svensk havre, och att delta på mässan skapar ökade möjligheter till handel med Kina.

− Det är mycket betydelsefullt för Lantmännen och för svensk livsmedelsexport att vara på plats på mässan. Det är också positivt att vi, genom Business Sweden:s livsmedelsexportsatsning, ges möjlighet att vara en del av den svenska paviljongen tillsammans med övriga företag inom framgångsrik svensk exportindustri. Detta kommer att hjälpa oss att långsiktigt bygga upp svensk livsmedelsexport till gagn för Lantmännens medlemmar – de svenska lantbrukarna – och övrig svensk livsmedelsindustri, säger Patrik Myrelid, strategichef på Lantmännen.

Mässan pågår i sex dagar, 5-10 november. I sina montrar visar Lantmännen upp spannmål i olika förädlingsskeden, och livsmedel från de egna varumärkena; AXA müsli och FINN CRISP knäckebröd. Lantmännen bjuder också mässbesökarna på färska kanelbullar.

Läs mer om mässan på https://www.ciie.org/zbh/en

För mer information, kontakta gärna: 

Patrik Myrelid, strategichef på Lantmännen.
Tel: 0706 51 89 33
E-post: patrik.myrelid@lantmannen.com

Lantmännens pressjour
Tel: 010 556 88 00
E-post: press@lantmannen.com