Eat my Brew – Ett extra gott bröd bakat med öl

Pressmeddelanden, 2018

Hur kommer det sig att en god öl blir god? Hur kommer det sig att ett bröd får de smaker det har? Bonjour frågade en bryggmästare och en bagare och tog det bästa från deras två olika världar. Det gav mycket inspiration och resulterade i att Bonjour började baka frenetiskt i bageriet på Kungsholmen i Stockholm och skapade två ölbröd.

− Efter flera försök visade det sig att det inte fungerade att bara helt enkelt blanda öl och malt i degen, men jag gav inte upp, säger Joakim Leufvenius, Innovations- och utvecklingsbagare. Jag gick längre in i processen och upptäckte att draven - den fasta delen av malten som silas bort från ölen innan det börjar jäsa - var något som gav riktigt bra resultat, både för smak och för konsistens. Drav har naturligt massor av smak och beroende på hur malten har rostats ger det olika karaktär åt både öl och bröd. Dessutom känns det lite extra bra att baka hållbart och ta vara på sådant som annars inte skulle användas. Till slut var vi nöjda, och på plåtarna låg då två bröd: Eat my Brew Lager och Eat my Brew Stout.

Eat my Brew Lager

Här har man använt drav och malt från en ljus lager. Surdegen är satt med rågmjöl och brödet gräddas i stenugn. Det är ljust, saftigt och har smaker som påminner om soliga citrusfrukter.. Det finns också små aningar av skumbanan, utan att vara för sött. Gott till en örtig kycklinggryta, eller en lagom mogen brie och paprika.

Eat my Brew Stout

Ett surdegsbröd som innehåller drav och malt från en stout. Surdegen är speciell med råg och en aning kakao i. Här finns rostade smaker av karamell, med noter av kaffe och choklad. Perfekt med smakstarka ostar, eller varför inte toppad med en BBQ pulled pork.

I bifogad PDF finns Lantmännen Unibakes härliga recept.

För mer information, kontakta gärna:

Eva Strömbom, Marknadsdirektör, Lantmännen Unibake Sverige
Tel: 010-556 12 35
E-post: eva.strombom@lantmannen.com

Lantmännens pressjour
Tel: 010 556 88 00
E-post: press@lantmannen.com

Högupplösta bilder finns att hämta här: http://bildbanken.lantmannen.com?queryids=47371,47387,47388,47389,47370