Säsongspremiär av Matsamtalet med Johan ”Matgeek” Hedberg och Sigrid Barany

Nyheter, 2017

Med podden Matsamtalet vill vi få fler att tänka på vad vi äter och var maten kommer ifrån. Och fortsätta matsamtalet – kanske runt det egna matbordet. I fjärde säsongen av podden fortsätter Johan och Sigrid att nörda ner sig i olika ämnen och har i varje program en gäst som ger ytterligare kunskap och åsikter till samtalsämnet.

– Matsamtalet är mer än bara en podd för mig, jag lär mig massor hela tiden och om vi kan hjälpa lyssnarna att engagera sig lite mer i vad de äter så är det toppen, säger Johan Matgeek Hedberg, en av Sveriges populäraste youtubers med över hundrafemtio tusen följare.

Matsamtalet sponsras av Lantmännen som jobbar med mat - från jord till bord - via bönder, åkrar, kvarnar, bagerier, pastafabriker och paketet på ditt bord. Syftet med podden är att få lyssnarna att tänka mer på vad de äter och var maten kommer ifrån.

– Vi har nästan utvecklat ett syskonskap efter fyra säsongers intensivt matprat och jag tror att vi förmedlar vårt äkta intresse och nyfikenhet på alla olika ämnen vi pratar om, säger Sigrid Barany, vinnare av Sveriges Mästerkock 2012 och uppskattad föreläsare och matinspiratör.

Lantmännen vill via Matsamtalet att alla som lyssnar ska engagera sig mer i råvaror, matproduktion, matlagningstips och en hel del annat som handlar om just mat och välkomnar alla att föra samtalet vidare.

I fjärde säsongen av Matsamtalet handlar det bland annat om mat för barn, kryddhyllan, extra allt, pasta och pannkakor, korn och mycket mer. I varje avsnitt ringer vi upp en expert och den här säsongen pratar vi bland annat med Malin Sandström om matens kemi, Edward Blom och excesser, dietister, forskare, pannkaksgurus och många fler.

Välkommen in i samtalet!

http://lantmannen.com/bra-mat/matsamtalet-podcast/

För pressbilder: http://lantmannen.com/bildbanken 

För mer information:

Jenny Svederman, PR-chef jenny.svederman@lantmannen.com 0705-874234