Säg hej till sej!

Nyheter, 2017

Nu utökar Gooh sitt breda utbud av smakrika färdigrätter med en ny fiskrätt: rimmad sejfilé med hummersås, serverad med dillpotatispuré, savojkål och morötter. Den nya rätten, som lagas av Gooh:s kockar i köket i Järna, finns i butik redan nu.

Svenskarna äter alltmer fisk och skaldjur, och för att möta den ökade efterfrågan kompletterar Gooh sitt utbud av färdigrätter med en ny fiskrätt. Med mer fisk på menyn vill man inspirera fler till att äta fisk till både lunch och middag.
 
Receptet är komponerat av Gooh:s egna kockar i Järna, där rätterna också lagas från grunden. Sejen är vildfångad från Nordostatlanten och rimmas för att få fin, fast konsistens.

Fisken serveras med krämig dillpotatispuré, smakrik savojkål, krispiga morötter och en hummersås som är gjord på färsk grädde och hummerfond som kokats på hummerskal.

– Den nya fiskrätten är inspirerad av en tidigare favoriträtt, med skillnaden att vi nu använder färsk, vildfångad sej för att ge en ännu godare smak. För oss är det viktigt att alltid laga riktig mat från grunden, därför använder vi endast högkvalitativa råvaror och adderar inga onödiga tillsatser, berättar Roger Karlsson, Gooh:s köksmästare i Järna.

Rimmad sejfilé med hummersås från Gooh finns i butik från vecka 37. Rekommenderat pris är cirka 67:90 kronor.

Bilder finns på: http://lantmannen.com/bildbanken

För mer information, vänligen kontakta:

Emelie Levall, Nordic Brand Manager, Gooh
Tel: 0730 44 25 59 
E-post: emelie.levall@lantmannen.com 

Lantmännens pressjour
Tel:
0730 46 58 00
E-post:
press@lantmannen.com 
 

Ladda ned filer här