Klassiker på nytt sätt när Korvbrödsbagarn satsar på innovation

Nyheter, 2017

Fast food har gått från något som är snabbt och enkelt, till en smakupplevelse. Nu satsar Korvbrödsbagarn på att möta sina konsumenter med nya innovativa varianter av klassiska fast food-måltider, med hjälp av enkla tips och trix.

Korvbrödsbagarn har erbjudit korvbröd sedan 1957 och har genom åren varit drivande och ständigt utvecklat sitt sortiment, som idag är högaktuellt - när fast food är trendigare än någonsin.  

På Korvbrödsbagarns YouTube-kanal tipsar kocken Davor Zadaric, produktutvecklare på Lantmännen Unibake, om hur man ur en lång tradition av klassiker kan skapa nya rätter och smaksättningar med enkla medel.  

– Vi vill visa att våra produkter går att variera. Fast food är mer aktuellt än någonsin vilket gör att det ställs högre krav även på dessa måltider. Det är kul att vara med och skapa nya recept och utveckla Lantmännen Unibakes svenska klassiker, säger Davor Zadaric.

Under matfestivalen Smaka på Stockholm i juni i år presenterade Korvbrödsbagarn flera nya innovationer inom fast food-segmentet. Där serverades till exempel en så kallad lobster roll; ett Bistro Brioche-korvbröd med lyxig fyllning. På Korvbrödsbagarns YouTube-kanal kan man nu ta del av receptet på lobster roll, men även andra recept så som halloumiburgare med aioli gjord på gröna sojabönor.

Korvbrödsbagarn på YouTube:
https://www.youtube.com/channel/UCKfp4RYvwKBcARTjI5s2OPQ/videos

För mer information kontakta:
Eva Strömbom, marknadsdirektör Lantmännen Unibake, (+46) 10 556 12 35, eva.strombom@lantmannen.com

Lantmännens Pressjour, (+46) 730 46 58 00

Ladda ned filer här