Färdigjästa bakverk gör det lättare än någonsin att baka hemma

Nyheter, 2017

Svenskarnas intresse för bakning är på topp, men samtidigt minskar tiden man har att spendera i köket. Därför lanserar nu Lantmännen Unibake färdigjästa kanelbullar och croissanter under varumärket Hatting. Skillnaden mot de färdigbakade bullar som finns i frysdisken i dag är att de nya, färdigjästa kan bakas färdigt precis före serveringen, vilket ger både fin färskhållning och extra mycket smak, för att inte tala om den ljuvliga doften av nybakat hemma.

Fika har länge varit nästan heligt i Sverige, och de senaste åren har intresset för att baka ökat. Samtidigt har många inte tiden som krävs för att baka hemma. För att göra det möjligt för alla att få doften av nybakat hemma lanserar nu Lantmännen Unibake färdigjästa, smakrika kanelbullar och croissanter under varumärket Hatting. Tidigare har helt färdigbakade bakverk dominerat i frysdisken.

 Färdigjästa bakverk har varit populärt i butiker och serveringar i decennier och gjort att fikaälskare kunnat få nybakade bullar och bröd i butiken, men det är först nu som de själva kan baka dem hemma, säger Susanna Händel, kategorichef för Hatting på Lantmännen Unibake.

Det är en svensk och en internationell fikafavorit som nu gör entré. Först ut i Hattings baka-hemma-sortiment är alltså den ständigt storsäljande kanelbullen och världens mest sålda wienerbakverk, croissanten. Croissanten har blivit en allt vanligare syn även i Sverige såväl till frukost som till dagens fikastunder. 

För mer information kontakta:
Eva Strömbom, marknadsdirektör Lantmännen Unibake 
Tel: 0
105 56 12 35
E-post: 
eva.strombom@lantmannen.com 
Lantmännens pressjour0730 46 58 00