Gunde Svan blir skogsambassadör för Lantmännen Maskin

Pressmeddelanden, 2016

Lantmännen Maskins satsning på segment Skog får en talesperson i skidlegendaren och skogsbrukaren Gunde Svan. Ett samarbete inleds som innebär att Gunde Svan blir Lantmännen Maskins ambassadör för nya generationens traktorer från Valtra och skogsvagnar från Moheda.

Gunde Svan driver ett skogsbruk på cirka 1.000 hektar i västra Dalarna. Han har tillbringat många timmar i skogen, i träningssyfte men också som skogsbrukare. Gunde har under flera år använt Valtra som sin skogstraktor. När han i slutet av 80-talet valde sin första traktor gjorde han extremt noggrann research och kom fram till att det inte fanns något annat märke som var så skogsanpassad som Valtra.

– Så är det fortfarande, Valtra är oslagbar i skogen. Den stora skillnaden är att det nu finns många modeller och varianter att välja mellan, så det gäller att definiera behoven ordentligt, säger Gunde Svan.

Med hjälp av Lantmännen Maskins säljare Gustav Svensson har Gunde och sonen Ferry satt ihop det nya skogsekipaget. Valet föll på en Valtra N154 Direct och en 15-tons Moheda 151-4WD skogsvagn.

Gundes erfarenhet som skogsbrukare och maskinförare blir värdefulla referenser för den nya generationens skogsanpassade maskiner från Lantmännen Maskin. Gunde kommer att synas i flera olika sammanhang i Lantmännen Maskins kommunikation till målgruppen självverksamma skogsbrukare.

– Gunde är pålitlig och jordnära, egenskaper som vi tycker passar bra in på Lantmännen Maskin och vårt erbjudande inom segment skog. Han är en kunnig och noggrann skogsbrukare. Vi ser fram emot ett spännande och givande samarbete med Gunde Svan, säger Ulf Persson, Segmentschef skog på Lantmännen Maskin.