I sommar pryds svenska åkrar av rosa balar

Pressmeddelanden, 2015

I sommar kommer svenska åkrar att prydas av rosa balar. Lantmännen stödjer Bröstcancerfonden genom att sälja rosa plast och nät i samarbete med Tama och Trioplast. Intresset bland lantbrukare är stort och 300 000 kronor har samlats in till Bröstcancerfonden. Genom en Instagramtävling tas nu ytterligare steg för att uppmärksamma bröstcancerforskningen.

Vi är vana att se vita balar på de svenska fälten. Genom att packa gräs i plast bibehålls och konserveras grödans höga näringsvärden på ett naturligt sätt. Idén att sälja rosa nät och plast till ensilagebalar kommer från Nya Zeeland och Lantmännen har tillsammans med ett antal leverantörer tagit idén vidare till de svenska fälten. Kampanjen, som drivits i samarbete med BRO, Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation, har blivit succé.

– Efterfrågan från landets lantbrukare har varit större än vad vi kunnat ana. Tillsammans med Trioplast, Tama och våra lantbrukskunder kommer vi att skänka 300 000 kronor till Bröstcancerfonden, berättar Torbjörn Wahlström, chef för växtodlingsprodukter på Lantmännen Lantbruk.

– Eftersom de flesta av oss känner någon som drabbats av cancer var det en självklarhet att ta det här initiativet till Sverige. Många kvinnor är idag verksamma inom lantbruket och vi tycker därför att det är angeläget att uppmärksamma och bidra till forskningen kring bröstcancer som drabbar så många, avslutar Torbjörn Wahlström.

– Att visualisera kampen mot bröstcancer genom rosa balar tycker vi är en jättefin och kreativ idé som inte bara inbringar pengar till bröstcancerforskningen, utan även uppmärksammar kvinnans vanligaste cancer, säger Paula Asarnoj, kommunikations- och pressansvarig på BRO.

Genom en Instagramtävling uppmärksammas nu bröstcancerforskningen ytterligare. Bilder med hashtaggen #rosabalar deltar i tävlingen där fina priser står på spel. Mer information om tävlingen finns på @rosabalar eller lantmannenlantbruk.se/rosabalar.

För mer information, kontakta:

Torbjörn Wahlström, chef växtodlingsprodukter, Lantmännen Lantbruk,
telefon: 070-678 84 00, e-post: torbjorn.wahlstrom@lantmannen.com

Paula Asarnoj, kommunikations- och pressansvarig, BRO

Telefon: 08-546 405 31, e-post: paula.asarnoj@bro.se

Petri Hannukainen, Scandinavian Business Manager, Tama

Telefon: 0708-34 78 62 , e-post. petri@tama-scandinavia.se

Fredrik Josefsson, Sales Manager Scandinavia, Trioplast

Telefon: 070-525 45 12, e-post: Fredrik.josefsson@triplast.com