Lantmännen Unibake ger mer plats åt havre i brödhyllan

Nyheter, 2018

Havre fortsätter vara en stor trend, tack vare sina hälsofrämjande egenskaper. För att möta den växande efterfrågan på havreprodukter lanserar nu Lantmännen Unibake det färska matbrödet Havre God under varumärket Hatting.

Konsumenters efterfrågan på havre och nyttigare bröd fortsätter att öka. Bara det senaste året har Hatting utökat brödhyllan med flera hälsosamma alternativ. Nu växer matbrödsfamiljen ytterligare med Havre God, ett mjukt bröd med fullkorn, fibrer och protein.

– Konsumenterna vill ha nyttigt bröd och havre har länge varit ett uppskattat hälsobringande livsmedel. Det känns därför extra kul att förse svenskarna med ett gott komplement till havregrynsgröten, säger Susanna Händel, kategorichef på Lantmännen Unibake.

Havre God är ett kraftfullt bröd som innehåller 41 procent fullkorn och har låg sockerhalt. Det nya matbrödet består av 29 procent havre, som har många hälsofördelar. Bland annat sänker havre kolesterolhalten i blodet, ger en jämn höjning av blodsockernivån och har en hög proteinhalt tack vare de livsnödvändiga aminosyrorna.

Havre God finns på marknaden sedan vecka 15.