Historiskt hög utdelning till Lantmännens medlemmar

Pressmeddelanden, 2018

Lantmännen fortsätter att bidra till en positiv utveckling av det svenska lantbruket och delar ut 566 miljoner kronor till sina ägare, svenska lantbrukare. Utdelningen slogs fast på föreningsstämman idag den 7 maj i Stockholm. Utdelningen, som i år är rekordstor, är ett resultat av Lantmännens positiva utveckling under de senaste åren.

– Det lönar sig att vara medlem i Lantmännen. Våra ägare, 25 000 svenska lantbrukare, får i år ta del av en utdelning som slår förra årets redan höga nivå. Efter ett år som styrelseordförande kan jag konstatera att Lantmännenmodellen, ett lönsamt och hållbart kooperativ, är ett vinnande koncept. Jag är stolt över att Lantmännen, tillsammans med Sveriges lantbrukare, bidrar till ett livskraftigt lantbruk och en hållbar livsmedelskedja, säger Per Lindahl, styrelseordförande i Lantmännen.

Den rekordstora utdelningen är möjlig tack vare resultatet som Lantmännen levererade 2017 och visar att koncernen fortsätter att utvecklas positivt och i linje med Lantmännens strategier. Lantmännen har avancerat det sista decenniet och är idag ett av Europas största lantbrukskooperativ och en av världens mest moderna och hållbara aktörer inom lantbruk, livsmedel och bioenergi.

–  Utdelningen är ett bevis på att Lantmännen fortsätter att utvecklas positivt och att vi år efter år lyckas skapa en lönsam och hållbar tillväxt. Nu ser vi fram emot ytterligare ett år av möjligheter och utmaningar, där Lantmännen kommer att fortsätta att utvecklas i Sverige och Östersjöregionen, till en starkare global aktör för framtidens lantbruk, livsmedel och bioenergi, säger Per Olof Nyman, Lantmännens vd och koncernchef.

Stämmans beslut om utdelningen på 566 miljoner kronor till Lantmännens ägare är i enlighet med styrelsens förslag och utdelning sker den 18 maj i år.

Bilder finns på: https://lantmannen.com/press-och-nyheter/bildbanken/

För mer information, kontakta gärna: 

Per Lindahl, Lantmännens styrelseordförande
Tel: 0705 25 64 54
E-post: per.lindahl@lantmannen.com

Per Olof Nyman, vd och koncernchef
Tel: 0706 57 42 47
E-post: per.olof.nyman@lantmannen.com

Anna Carlström, chef Ägarrelationer
Tel: 0706 99 11 35
E-post: anna.carlstrom@lantmannen.com

Lantmännens pressjour
Tel: 010 556 88 00
E-post: press@lantmannen.com