Amerikansk burgarkultur och italiensk mattradition möts när Lantmännen Unibake lanserar Italian burger buns

Nyheter, 2018

Italiensk matlagning är känd för sin enkelhet och för sina färska råvaror av hög kvalitet. Nu förenar Lantmännen Unibake dessa värden med modern burgarkultur och lanserar Italian burger buns under varumärket Korvbrödsbagarn.

Det finns mat som alla älskar, som hamburgare och det italienska köket. Just därför har Korvbrödsbagarn skapat hamburgerbrödet Italian burger buns, med smaker från extra virgin olivolja och färska italienska örter.

 I Sverige älskar vi Italien som resmål, och inte minst det italienska köket. Pasta, pizza, pesto, parmaskinka och mozzarellaost är bara några av svenskarnas italienska favoriter. Vi vill inspirera till nya burgarupplevelser utöver de traditionella och Italian burger buns ger både proffs- och hemmakockar runtom i landet möjlighet till helt nya smaker och kombinationer, säger Per Jonsson, kategorichef för Korvbrödsbagarn på Lantmännen Unibake.

Enbart vegetabiliska ingredienser
Alla produkter från Korvbrödsbagarn är bakade helt och hållet på vegetabiliska ingredienser, och de nya bröden är inget undantag. Det gör att brödet passar både för veganska eller vegetariska måltider och för dem som är överkänsliga mot till exempel ägg eller mjölk.

Italian burger buns har inspirerats av italienskt focacciabröd. Brödet är bakat på durumvete, surdeg och extra virgin olivolja samt smaksatt med italienska örter och solroskärnor. Produkten finns i butik sedan vecka 15.