Lantmännens Växthus odlar hållbara innovationer

Pressmeddelanden, 2017

Klimatsmart svampprotein, miljövänliga förpackningsmaterial och hållbara odlingsmetoder. I Lantmännens Växthus – ett acceleratorprogram för åkerns innovationer – sås fröet till framtidens startups. Programmet hjälper entreprenörer inom och utanför Lantmännen att utveckla sina idéer till lönsamma affärer. Nu har ansökan öppnat till vårens omgång av Lantmännens Växthus.

Entreprenörer med en affärsidé inom lantbruk och livsmedelsproduktion ges möjlighet att utveckla sina idéer i Lantmännens Växthus. Tillsammans med affärsinkubatorn STING och stiftelsen Ideon Agro Food erbjuds deltagarna ett utbildningsprogram med konkreta råd och tips om hur de kan utveckla sina idéer till kommersiella produkter och tjänster.

Nu är ansökan öppen till Lantmännens Växthus 2017 som drar igång i april. Alla är välkomna att söka till utbildningsprogrammet, såväl fristående entreprenörer som medarbetare på Lantmännen. Ansökan sker via Lantmännens hemsida: www.lantmannen.com/vaxthus. Sista ansökningsdatum är 10 mars 2017 och deltagandet är kostnadsfritt.

– I Lantmännens Växthus fick jag möjlighet att förverkliga min idé, en metod för säljare att stötta lantbrukare i att optimera kvävegödslingen. Med stöd och rådgivning kunde jag utveckla metoden som ger lantbrukaren en bättre skörd och konsumenten ett mer högkvalitativt mjöl, säger Jonathan Sjöström, som jobbar med försäljning på Lantmännen Lantbruk och tidigare deltagit i Lantmännen Växthus.

Upp till tio projekt väljs ut till varje omgång av Lantmännens Växthus. Hittills har 34 projekt och cirka 60 deltagare genomgått utbildningsprogrammet som består av en serie workshops och ett avslutande draknäste med erfarna rådgivare. De bästa bidragen från varje omgång erbjuds stöd i form av finansiering, affärsutveckling eller prototyputveckling.

– Nytänkande och entreprenörskap krävs för att möta dagens och morgondagens utmaningar inom jordbruk och livsmedel. Därför har vi på Lantmännen valt att utveckla och satsa på Växthuset år efter år. För Lantmännen är innovation nyckeln till en hållbar livsmedelsproduktion och ett livskraftigt lantbruk, säger Emma Nordell på Lantmännen R&D och en av de programansvariga för Lantmännens Växthus.

För mer information gå in på Lantmännens hemsida: www.lantmannen.com/vaxthus

Kontaktuppgifter till programansvariga för Lantmännens Växthus:

Jakob Söderström, Innovation och affärsutveckling Lantmännen R&D
Tel: + 46 10 556 10 59
jakob.soderstrom@lantmannen.com

Emma Nordell, Innovation och affärsutveckling Lantmännen R&D
Tel: + 46 10 556 10 13
emma.nordell@lantmannen.com