Claes Johansson - hållbarhetschef på Lantmännen - en av de 10 mäktigaste i hållbarhetssverige

Nyheter, 2017

Lantmännen är mycket stolta över att Claes Johansson hamnar på topp tio-listan när Aktuell Hållbarhet utnämner Sveriges 101 mäktigaste personer inom hållbarhet.

2017 års lista över de ”101 mäktigaste i hållbarhetssverige” innefattar politiker, näringslivstoppar, forskare och lobbyister som jobbar hårt för hållbar utveckling i Sverige. Lantmännens hållbarhetschef Claes Johansson hamnar på plats nummer tio för sitt arbete mot en mer hållbar livsmedelsproduktion.

Det är tidningen Aktuell Hållbarhet som har valt ut Claes som en av de personer som driver hållbar utveckling i Sverige, med motiveringen: ”Som hållbarhetschef för Lantmännen främjar Claes Johansson samarbete inom branschen. Med uthållighet och idérikedom visar han vägen mot en mer hållbar livsmedelsproduktion. 2015 startade han upp initiativet Hållbar livsmedelskedja tillsammans med ICA.”

–     Det är kul att Lantmännens hållbarhetsarbete uppmärksammas i olika sammanhang. Detta är ett tecken på att det vi gör har betydelse och uppskattas i omvärlden, säger Claes Johansson om utnämningen.  

Per Arfvidsson är vice vd och varuflödesdirektör på Lantmännen, där hållbarhet står högt på agendan.

–     Ett långsiktigt ansvarstagande och en hållbar utveckling är centralt för Lantmännen och jag är därför mycket glad och stolt över utnämningen och de insatser som Claes och Lantmännen gör för att driva hållbarhetsfrågor, säger Per.  

Läs mer och se hela listan på http://www.aktuellhallbarhet.se/har-ar-de-101-maktigaste-hallbarhetssverige/.

För mer information, kontakta gärna:
C
laes Johansson, hållbarhetschef på Lantmännen
Tel: 0105 56 10 05
E-post: claes.johansson@lantmannen.com

För bilder, kontakta gärna:
Lantmännens pressjour
Tel: 073-046 58 00